Hlavní obsah

Sparta láká k návratu Pavelku, Liberec se ho ovšem nechce vzdát

Liberec

Fotbalová Sparta zatím i nadále počítá se záložníkem Josefem Hušbauerem. Chce se však nachystat na eventualitu, že by král střelců minulého ročníku české ligy obdržel lukrativní nabídku a odešel do zahraničí. Proto se zaměřila na svého odchovance Davida Pavelku, který se stal klíčovým hráčem Liberce. Slovan však zatím nemá pro letenské plány pochopení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Pavelka (vpravo) přišel do Liberce jako součást kompenzace za přestup Lukáše Váchy (vlevo).

Článek

Sparta údajně nabízí za Pavelku albánského útočníka Bekima Balaje, který se dobře uvedl během ročního hostování v Polsku. Postoj Liberce je však zatím zamítavý.

"V minulých dnech jsme od Sparty obdrželi nabídku na Davida Pavelku. Musím říct, že se nabídka diametrálně rozcházela s kvalitami hráče a jeho významem pro náš tým. V tuto chvíli není jeho odchod pro nás tématem. Neumím si představit, že bychom vstoupili do kvalifikace Evropské ligy bez něj. Pro náš tým je to enormně důležitý hráč," řekl pro klubové stránky Jan Nezmar, sportovní ředitel Slovanu.

Liberec zatím přikročil jen k předem plánovanému zužování kádru. "S Varnsdorfem trénuje Martin Janošík a nyní i Vojta Novotný. Jednáme o hostování Filipa Kmoníčka, o kterého má zájem Ústí nad Labem, Kolín a několik týmů ze Slovenska. Další zužování proběhne v sobotu," avizuje Nezmar.

Jeho slova potvrzuje i trenér Samuel Slovák. "V sobotu si po utkání s Kodaní vyhodnotíme stav kádru, potřebnost a případné vytížení hráčů a od příštího týdne se budeme připravovat se zúženým kádrem. Přípravu také začneme cílit na úvodní utkání sezóny," dodal Slovák.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články