Hlavní obsah

Ve Znojmě nebyl žádný tlak, v Jablonci to asi bude jiné, přemítá gólman Hrubý

Jablonec nad Nisou

Fotbalový brankář Vlastimil Hrubý si během ročního působení Znojma mezi elitou udělal velmi dobré jméno. A tak nebylo divu, že po sestupu jihomoravského nováčka neměl o nabídky z první ligy nouzi. Momentálně se už chystá na příští sezónu společně s týmem Jablonce, kde s ním podle prvotních záměrů trenéra Šilhavého počítají na post gólmanské jedničky. „Bylo by to pěkné, ale musím si důvěru vysloužit kvalitou v přípravě,“ uvědomuje si Hrubý v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Jak se ohlížíte za svým dlouholetým působením ve Znojmě?

Strávil jsem tam sedm sezón a zažil postupy ze třetí do druhé a pak i do první ligy. A letos tedy přišel pád, ale neberu to tragicky. Myslím, že je malým zázrakem, kolik jsme získali bodů, aniž bychom měli domácí prostředí. A asi by to dopadlo pro nás lépe, kdybychom hráli doma ve Znojmě a ne v brněnském azylu. Bohužel se záchrana nepovedla, byť jsme se snažili bojovat až do konce.

Už jste překousl a vstřebal zklamání ze zápasu v Příbrami? V něm domácí po neodpískaném zákroku brankáře Aleše Hrušky na vás vstřelili kontroverzní vyrovnávací gól a tím jste přišli o důležité vítězství.

Je to pryč. Všichni viděli, jak to bylo. Ale netvrdil bych, že právě tenhle zápas, v němž jsme urvali jen bod, nás poslal do druhé ligy. S Alešem Hruškou jsme se potkali už koncem června na turnaji v Benátkách nad Jizerou, kde nastoupil jako posila Mladé Boleslavi. Popovídali jsme si, ale už bych se k jaru nechtěl vracet.

Jak probíhal zájem Jablonce o vaše služby?

Věděl jsem, že první volbou pro jablonecký klub byl liberecký brankář Přemysl Kovář. Když z toho sešlo, oslovil mě Jablonec. Byl jsem za to rád. S Přemou Kovářem se známe, bavili jsme se i po vzájemném zápase Znojma s Libercem v Brně. Ale o Jablonci nepadlo ani slovo. V té době chyběly do konce ligy asi tři nebo čtyři kola.

Troufáte si v Jablonci na roli brankářské jedničky?

Za Znojmo jsem odchytal osmadvacet zápasů. Abych si vydobyl zmíněný post i v novém klubu, čeká mě ještě velký kus práce v tréninku. Máme nějaký čas na přípravu a v ní udělám maximum.

Jabloneckou stálicí mezi tyčemi byl Michal Špit. Jak berete tak zkušeného gólmana v brankářské dvojici?

Už ve Znojmě jsem tvořil tandem s Petrem Drobiszem. Bylo to pro mě plus. Myslím, že umím s kolegy spolupracovat. Také Míša Špit toho má spoustu za sebou, ale i ve svých letech si nechám rád poradit.

V čem vidíte odlišnosti mezi Znojmem a Jabloncem?

Jsou to rozdílné kluby. Ve Znojmě nebyl na nás vyvíjen v podstatě žádný tlak. V Jablonci to bude asi jiné. Záleží na tom, jak se rychle sehrajeme. Vím, že v obraně nezůstal kámen na kameni. Jsou tady tři noví defenzivní hráči Romera, Pernica a Mišůn. Doufám, že to bude klapat, pokud jde o symbiózu brankáře s obrannou řadou.

Reklama

Související témata: