Hlavní obsah

Jako předkrm k čtvrtfinále MS může sloužit bitva Plzně s mistrem Ázerbájdžánu

První ostrá generálka na novou sezónu čeká v pátek odpoledne fotbalisty Viktorie Plzeň během soustředění v rakouském Westendorfu, kde se druhý nejlepší tým uplynulého ročníku nejvyšší ligové soutěže připravuje od středy. Svěřenci trenéra Dušana Uhrina nastoupí proti FK Karabach Agdam, což je úřadující mistr Ázerbájdžánu.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Fotbalisté plzeňské Viktorie Ondřej Vaněk (vlevo) a útočník Jan Chramosta.

Článek

Plzeňáky ve středu přivítalo ve Westendorfu deštivé počasí. Po příjezdu měli na programu rehabilitaci, někteří borci vyrazili do posilovny. Od čtvrtka se naplno rozjel tréninkový proces.

„Je to tady hezké, krásné prostředí a hřiště je vždy perfektně připravené. Celkově se tady o nás starají moc dobře a vůbec se nedivím, že sem jezdíme každý rok," říkal obránce David Limberský.

Západočeši od začátku přípravy v Plzni nabírali především fyzičku, v Rakousku už budou tréninky zaměřené víc na taktiku a techniku. „I když už jsme víc v kontaktu s míčem, tak jsou tréninky pořád náročné. Jedeme naplno, všichni chtějí ukázat, že patří do základní sestavy a do týmu Viktorie Plzeň," dodával Limberský.

„Pamatuji si, že jsem se ve Westendorfu společně s týmem před dvěma lety připravoval. Hřiště je skvěle připravené, navíc můžeme využívat bazén, posilovnu, vířivku nebo se projet na kolech. Podmínky jsou fantastické," rozplýval se záložník Václav Pilař, který se do Plzně vrátil po nepříliš šťastných měsících v německé bundeslize.

Příprava v přímém přenosu

Od přestupu do Wolfsburgu zasáhl pětadvacetiletý rodák z Chlumce nad Cidlinou pouze do šesti utkání. „Se zraněným kolenem jsem bojoval dlouho a měl jsem problémy i při mém posledním angažmá ve Freiburgu. Momentálně se ale cítím v pořádku, koleno vypadá dobře a díky tomu můžu naplno trénovat," líčil Pilař.

Páteční zápas proti Karabachu bude pro plzeňské fanoušky jednou z prvních příležitostí vidět Pilaře v akci. Všechny zápasy rakouského soustředění totiž klub odvysílá přímým přenosem na YouTube kanálu Viktoria TV. Fanoušci si tak mohou před začátkem prvního čtvrtfinále brazilského mistrovství světa dopřát jako předkrm představení českého vicemistra.

Podobný projekt se na české fotbalové scéně objevuje vůbec poprvé. „Tři ze čtyř přípravných utkání budou odvysílány s živým komentářem. Přenos duelů Karabachem, Lokomotivem Moskva a FC Ingolstadt bude snímán pomocí tří profesionálních kamer, které umožní  i zpomalené záběry a opakovačky podobně, jako jsou naši fanoušci zvyklí z klasických televizních přenosů," představil ambiciózní projekt tiskový mluvčí Viktorie Pavel Pillár. V roli spolukomentátora jednoho ze zápasů se představí také bývalý vynikající útočník, vicemistr Evropy z roku 1996 a současný sportovní manažer Viktorie Pavel Kuka.

V rámci přenosů nebudou chybět ani poločasové a pozápasové rozhovory. Jedinou výjimkou z vysokého standardu přenosů bude v pořadí třetí zápas soustředění.„Utkání s týmem Botosani bylo dohodnuto později a nebylo již možné zajistit televizní techniku použitou pro tři zbylé duely. Přesto se nám po dohodě s rakouskou pořádající agenturou podařilo i pro duel s rumunským soupeřem zajistit alespoň jednodušší živý přenos, který bude také k dispozici přímo na youtube kanálu Viktorie Plzeň, " uvedl Pillár.

V Rakousku odehraje Viktoria Plzeň čtyři přípravná utkání. Po pátečním souboji s Karabachem Agdam nastoupí 7. července proti Lokomotivu Moskva, ve čtvrtek 10. července proti rumunskému celku Botosani  a 12. července změří síly s FC Ingolstadt 04.

Reklama

Související témata: