Hlavní obsah

Od hráčů čekám větší odvahu v koncovce, glosuje trenér Slovák přípravu Liberce

Hrádek nad Nisou

Vítanou prověrkou před vstupem do kvalifikace o Evropskou ligu byl pro fotbalisty Slovanu Liberec atraktivní zápas s dánským klubem Bröndby Kodaň v Hrádku nad Nisou. Městečko u hranic s Německem a Polskem prožilo při mezinárodním duelu fotbalový svátek. „Chtěli jsme divákům předvést kvalitní výkon,“ podotkl nový liberecký trenér Samuel Slovák po prohře 0:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Slovenský kouč Liberce Samuel Slovák.

Článek

Jak hodnotíte konfrontaci se zahraničním soupeřem?

Byl to velmi dobrý zápas, který jsme mohli brát i jako špičkový trénink. Potkali jsme se s výborným mužstvem a měli jsme dostatek příležitostí, abychom dali gól. Hosté vstřelili dva, my ani jeden, ale z porážky 0:2 vědu neděláme.

Co vám měření sil dál ukázalo?

Šlo o důležitou součást přípravy. Předtím jsme ve středu hráli s pražskou Duklou a nyní o pár dní později s Kodaní. Zvykali jsme si na tzv. anglický týden se dvěma duely během krátké doby. Takže v tomto směru zápas splnil svůj účel. Jsem spokojen s přístupem, a jak už jsem naznačil, při troše štěstí jsme mohli uhrát lepší výsledek. Bröndby je také v Evropské lize, do níž naskočí až o kolo později než Liberec, takže je rovněž v přípravě na poháry.

Do libereckého týmu přišly slovenské posily Obžera a Hamulák. Druhý jmenovaný se prosadil hattrickem do sítě Bohemians Praha 1905.

Oba jsou s námi krátce. Projevují se dobře a musím doufat, že v tom trendu budou pokračovat.

Na co se zaměříte v dalších přípravných zápasech?

Na sehrávání týmu. Kluci bojují o místo v užším kádru a čekám od nich větší odvahu v koncovce. Zatím jim chybí výraznější individuální zdatnost a touha vzít zodpovědnost na sebe. Ale na tom se dá zapracovat.

Reklama

Související témata: