Hlavní obsah

Sparta - Dynamo Moskva 0:2Proti pivotům ani Rudému ďáblovi se Sparta pod Alpami neprosadila

Bruneck

Rumunská Astra Giurgiu jim bez udání důvodu zápas zrušila, a tak teprve nedělní duel s Dynamem Moskva byl pro fotbalisty Sparty první ostrou herní prověrkou na soustředění v italském Brunecku. Většinu opor kouč Lavička šetřil na úterní generálku s Basilejí a čtvrtý tým minulého ročníku ruské ligy zvítězil 2:0. Sparťanskou premiéru si pod Alpami odbyl slovenský záložník Michal Breznaník.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Sparty Vítězslav Lavička během přípravného zápasu s Dynamem Moskva.

Článek
Fotogalerie

Tým kouče Čerčesova nejsou žádná béčka, představil hned několik hvězd. Třeba Holanďana Alexandra Büttnera, který do Moskvy zamířil rovnou od Rudých ďáblů z Manchesteru United. Nebo Maďara Balázse Dzsudzsáka, co kopal za Eindhoven a Machačkalu, Němce brazilského původu Kevina Kurányiho či francouzského obránce Christophera Samba.

Právě Samba vytvořil s Douglasem málokdy vídanou dvojici urostlých stoperů-pivotů, proti nimž se Letenští nesnadno prosazovali. „Já tedy doufám, že už je nikdy nepotkám... Příroda je opravdu obdařila. Pár hlaviček jsem proti nim uhrál, ale ke gólu to nevedlo. Narazili jsme na kvalitního soupeře, který potrestal naše chyby. Tréninky tady jsou výživné, takže v závěru fyzicky náročného zápasu už jsme toho všichni měli plné kecky," líčil útočník Martin Nešpor.

Jeden z obrů Douglas po standardce otevřel skóre, výhru Dynama v závěru jistil jeho kapitán Kurányi.

Mezi tyčemi začne sezónu nejspíš Bičík

„Zajímavá konfrontace s týmem, který bude hrát evropské poháry. Proto jsme si ostatně Dynamo za soupeře vybrali," poukázal trenér Vítězslav Lavička. „Průběh zápasu byl vyrovnaný, rozhodla větší kvalita protivníka při gólových akcích," dodával.

Sparta již 15. července otevře druhé předkolo Ligy mistrů, v němž narazí na lepšího z dvojice Levadia Tallinn a La Fiorita ze San Marina. Generálkou jí bude úterní zápas s Basilejí, kam v létě prodala brankáře Tomáše Vaclíka.

A jelikož proti Dynamu chytal Marek Štěch a v úterý bude silnější sestavu z branky jistit David Bičík, zdá se, že právě zkušenější navrátilec z Turecka převezme od Vaclíka štafetový kolík letenské gólmanské jedničky.

„Dá se předpokládat, že pokud budou všichni fit, nastoupí v úterý zase další hráči, kteří proti Dynamu v základu nebyli," uculuje se jen Lavička.

V poli tak pro začátek sezóny nejspíš počítá se sestavou, která v závěru minulé sezóny získala double.

Přípravné fotbalové utkání v italském Brunecku:
Sparta Praha - Dynamo Moskva 0:2 (0:1)
Branky: 24. Douglas, 86. Kurányi.
Sparta: Štěch - Přikryl, J. Brabec, Kováč (61. Švejdík), Hybš - Konaté, Mareček, Vacek, Breznaník (70. Krejčí) - Nešpor (79. Hušbauer), Schick. Trenér: Lavička.
Další přípravné zápasy:
Mladá Boleslav - SV Grödig 1:1 (1:0), hráno v rakouském Bad Wimsbachu
Branky: 24. Ďuriš - 86. Schütz.
Sestava Mladé Boleslavi: Hruška - Thalamy (46. Hůlka), Navrátil, Smejkal (75. Vraštil), Rosa - Ščuk, Šísler - Skalák (63. Bartl), Magera (63. J. Eliáš), Vukadinovič (63. Bořil) - Ďuriš (72. Pajer). Trenér: K. Jarolím.
Příbram - Asteras Tripolis 1:1 (1:1), hráno v rakouském Kaprunu
Branka Příbrami: 30. Hájovský.
Sestava Příbrami: Diviš - Sus (76. Tregler), Hájovský, Hnaníček, Husár - Pilík (78. Barák), Krbeček (57. Tarczal), Danoski (57. Volešák), Mareš (70. Švancara), Zeman (31. Hajrapetjan) - Kraut (46. Slepička). Trenér: Čuhel.

Reklama

Související témata: