Hlavní obsah

Vacka si chce Sparta nechat, Pavelku láká k návratu jako pojistku za Hušbauera

Bruneck

Už jen úterní generálka s Basilejí, a fotbalová Sparta bude stát před startem kvalifikace o vysněnou Ligu mistrů. Soustředění v italské Brunecku pomalu končí, stejně tak i extrémně krátká letní příprava. Vždyť Letenští již 15. července vstoupí do druhého předkola, v němž narazí na lepšího z dvojice Levadia Tallinn a La Fiorita ze San Marina.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Záložník Sparty Kamil Vacek v přípravném zápase s Dynamem Moskva.

Článek
Fotogalerie

Copak je tohle za Itala? Kamil Vacek pracuje na tom, aby se do Itálie nemusel vrátit...

Záložník se šesti starty za českou reprezentaci je kmenovým hráčem Chieva Verona. Minulou sezónu strávil na hostování zpátky ve Spartě. Místo v základní sestavě si ovšem nevybojoval a zdálo se, že jeho druhé letenské angažmá končí.

„Kamil u nás zůstává do 30. června, do kdy platí jeho hostování z Verony. Vzhledem ke vztahu, jaký s ním máme, jsme mu umožnili nastoupit s námi do tréninku," avizoval na začátku přípravy člen představenstva klubu Jakub Otava.

Jenže situace se změnila. Vacek si prodloužil hostování minimálně do 15. července a v nedělním duelu s Dynamem Moskva (0:2) patřil k nejaktivnějším hráčům na hřišti. Sparta o něj má i nadále zájem.

„Na soustředění neodjeli úplně fit Hušbauer a Matějovský. Kamila máme jako pojistku, jednáme teď o něm s Veronou," řekl Otava pro sparta.cz v Brunecku.

Pavelka v Liberci vyrostl

Zároveň deklaroval zájem českého mistra o svého odchovance Davida Pavelku, který před rokem a půl zamířil spolu s Martinem Frýdkem do Liberce jako součást kompenzace za přestup Lukáše Váchy. Postoj Slovanu je zatím zamítavý, Sparta se nicméně hodlá nachystat na eventualitu, že by Josef Hušbauer v dohledné době přece jen odešel do zahraničí. V této souvislosti se čerstvě mluví o zájmu Cagliari, které vede trenér Zdeněk Zeman...

„O Davida máme zájem. Ne že bychom ho potřebovali hned teď, ale chtěli bychom si ho pojistit do budoucna. Souvisí to samozřejmě s velkým herním nárůstem, který v poslední době prokázal. Stojíme o to, aby se vrátil do Sparty," potvrzuje Otava.

„Není to ostuda, že jsme Pavelku pustili. Váchův přestup se hodně podařil - a také Davidovi transfer pomohl. Zahrál si evropské poháry a vyzrál, tak už to bývá," poukazuje Otava.

Odchody sparťanů na roční hostování:
Milan Švenger - Bohemians Praha 1905
Lukáš Pauschek - Bohemians Praha 1905
Adam Jánoš - Vysočina Jihlava
Aleš Čermák - FC Hradec Králové
Rudolf Reiter - FC Viktoria Žižkov
David Hovorka - FC Viktoria Žižkov
Ondřej Karafiát - FC Viktoria Žižkov
Pro Manuela Pamiće, Jakuba Podaného a Bekima Balaje klub shání angažmá.
Spartu opouští Andrej Kerić, jemuž skončila smlouva.

Reklama

Související témata: