Hlavní obsah

Dohodnuto! Hübschman se upsal Jablonci na tři roky

Karel FeltSport.czPrávo
Aktualizováno

Největší posilu pro svoje nově budované „Galactikos“ získal jablonecký boss a šéf českého fotbalu Miroslav Pelta. „O Tomáše jsem měl velký zájem, i když si mnozí mysleli, že to je naprosto nereálné. Vyšlo to, a já jsem velmi rád, protože právě on by měl být klíčovým hráčem týmu,“ pochvaloval si Pelta angažování reprezentačního záložníka Tomáše Hübschmana. K dohodě došlo v úterý po poledni.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Hübschman míří do Jablonce.

Článek

„Léta strávená v Šachtaru byla krásná, ale pomalu nazrál čas vrátit se domů. S Jabloncem byla dohoda poměrně rychlá, navíc ze svého minulého působení tady už trochu vím, do čeho jdu. Do české ligy se těším, Jablonec navíc netají své ambice a já jsem moc rád, že můžu být součástí takového projektu. Udělám všechno, abychom bojovali o nejvyšší možné pozice," uvedl Hübschman.

Smlouva se Šachtarem Doněck mu skončila 30. června. Dokonce s ním absolvoval část přípravy v zahraničí. „V Doněcku mu skončila smlouva a pokračovat tam nechtěl. Odcházel tedy jako volný hráč. Nabídek jsme měli několik, dvě až tři hodně zajímavé, z Ruska, Anglie, Švýcarska nebo i Dálného Východu," řekl pro Sport.cz hráčův agent David Nehoda z rodinné agentury Nehoda Sport, která zastupuje například i Tomáš Vaclíka.

Dohodli se rychle

Hübschman si vzal čas na rozmyšlenou do konce prvního červencového týdne. Doma se pak připravoval sám. Bydlení v Doněcku stihl vyklidit ještě včas. „Tomáš byl ale rozhodnutý, že v zahraničí zůstane jen v případě nějaké opravdu top nabídky. Jinak byl rozhodnutý se vrátit po deseti letech domů. Nakonec převážila touha být doma s rodinou," dodal Nehoda.

Pelta si byl vědom, že nezíská levného hráče, Hübschman zase skutečnosti, že v Čechách se tak dobře neplatí. „Oba měli svoje představy, ale na konečném výsledku se sešli velice rychle a bez problémů. Jednání s panem Peltou bylo velice seriózní od samého začátku, kdy nás oslovil a mohl jen doufat, že by to mohlo vyjít. Když se Tomáš rozhodl pro Česko, byl Jablonec jasnou první volbou. Vše je dojednané, v pátek podepíšeme smlouvu a týž den odletí za mužstvem do Rakouska na soustředění," dodal Nehoda.

Hübschman získal za deset let se Šachtarem Doněck, kam přestoupil v roce 2004 ze Sparty, osm ukrajinských titulů, čtyři Ukrajinské poháry a především vyhrál tehdy ještě Pohár UEFA. Pravidelně hrál Ligu mistrů. Po návratu do reprezentace se stal její oporou. „Tomáš je velmi kvalitní hráč se širokým rejstříkem. Může hrát ve středové řadě stejně jako je využitelný na stoperu. Navíc je to hráč s vůdčími schopnostmi," liboval si nový kouč Jablonce Jaroslav Šilhavý.

Reklama