Hlavní obsah

Byl jsem nejníž. Teď chci ukázat pravého Bakoše, slibuje útočník Plzně

Westendorf

Bolesti v kotníku, několikatýdenní pauza. Individuální příprava, lavička, chvilkový návrat na hřiště, obnovení zranění. To celé čtyřikrát. Tento očistec zažil v uplynulé sezóně fotbalista Marek Bakoš. Po dubnové operaci se dříve první útočník Plzně vydal na cestu zpátky, v přípravě jede na sto procent.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Marek Bakoš.

Článek
Fotogalerie

„Když si to člověk spočítá a zjistí, že se trápil se zraněními skoro rok, je na místě slovo restart. Hlavně ale myslím na to, abych byl zdravý. Pokud budu, tak věřím, že dokážu, že loňský Marek Bakoš nebyl ten pravý," říká slovenský forvard.

Viktorii výrazně pomohl ke dvěma mistrovským titulům, k premiérové účasti v Lize mistrů, vystřílel ji postup do Evropské ligy. Sestavu bez něj si nikdo nedovedl představit. Všechno se zvrtlo loni v Olomouci, tři kola před koncem ligy, kdy po jednom ze soubojů ucítil prudkou bolest v kotníku. A s menšími přestávkami jej nepustila dalších 12 měsíců.

„Na nadcházející zápas s Libercem jsem dorazil o berlích, za tři dny v Hradci Králové jsem ale šel do boje. Pod prášky, přes bolest," vzpomíná Bakoš. Tím dal do pohybu příběh, na který nezapomene. V tu dobu obdržel pozvánku do slovenské reprezentace, připadlo mu však hloupé se omluvit.

Ostuda s reprezentací a další zranění

„Dneska bych už to udělal. Nebyl jsem připravený, bez prášku proti bolesti jsem nemohl na hřiště. Nakonec jsme remizovali v Lichtenštejnsku, vyhodili trenéry, já se po krátké dovolené zase zranil. A tak to šlo celý rok dokola."

Největší krizi si prožil po třetím návratu, který opět skončil krachem. „Sezóna podle toho vypadala. Při mém stylu hry je důležitá kondice, bez ní jsem poloviční. Vždycky jsem si říkal, že zdraví je důležité, ale až minulý ročník mě v tom utvrdil. Věřím, že jsem už byl, co se týká fotbalu, nejníž, co jsem být mohl," podotýká Bakoš, který se nakonec rozhodl podstoupit chirurgický zákrok.

„Doktor mi řekl, že se mi dost uleví. Jsem rád, že měl pravdu," těší ho. Přípravu zatím absolvoval celou, zasáhl do každého utkání. „Cítím samozřejmě, že jsem delší čas nehrál, poctivě ale trénuju, abych byl zase připravený." Povede se Bakošovi návrat na výsluní?

Reklama

Související témata: