Hlavní obsah

Hušbauer zase o něco víc nažhavil zájemce. Na úkor kámoše Vaclíka

Rottach-Egern

Kdo měl zájem o Josefa Hušbauera, po generálce fotbalistů Sparty na novou sezónu ho rozhodně neztratil. Naopak. Většinu soustředění se král střelců posledního ročníku české ligy připravoval s letenským týmem v Itálii, kde je o něj dost velký zájem. A když český mistr na závěr přípravy přejel do Německa, rozstřílel Basilej 4:0 a Hušbauer již do 8. minuty stihl dát dva góly. Svému kamarádovi Tomáši Vaclíkovi, s nímž ještě před pár týdny sedával ve sparťanské šatně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Josef Hušbauer je stále ve formě...

Článek
Fotogalerie

První záložník v historii české ligy, který díky osmnácti gólům získal korunu krále střelců, je u evropských klubů v kursu. V Itálii určitě. Uvažovalo o něm Lazio Řím, teď se na Josefa Hušbauera zaměřilo zase Cagliari kouče Zdeňka Zemana. Sparta ani hráč ovšem na startu sezóny případné nabídky nekomentují. Alespoň pro kvalifikaci Ligy mistrů by měl zůstat na Letné.

Tak jste kamarádovi poněkud znechutili začátek jeho nového angažmá...

Pro Tomáše to samozřejmě nebyl ideální zápas. Hned zkraje dostal z prvních dvou střel dva góly, ale nemohl za ně. Několik šancí nám ještě chytil.

Jaké to bylo, dávat góly kamarádovi?

Zvláštní. Dlouho se známe, takže Tomáš ví, co bych mohl udělat. Proto jsem při penaltě na 2:0 počkal do poslední chvíle na jeho pohyb.

Již příští úterý otevřete kvalifikaci o Ligu mistrů zápasem s estonskou Levadií Tallinn. V jaké jste formě?

Cítím se dobře. Já i tým.

Basilej je švýcarský šampión, Ligu mistrů má jistou. Nemrazí vás trochu, že se vám povedla až příliš ideální generálka?

Čtyři nula je krásný výsledek, navíc také hra odpovídala našim představám. Vážíme si toho, že jsme porazili účastníka Ligy mistrů, ale nic extra z toho zase neděláme. Jak jsme se s Tomášem bavili, nenasadili proti nám nejsilnější sestavu.

Léto bylo extrémně krátké, příprava nepotrvá ani měsíc. Dokážete plynule navázat na závěr minulé vydařené sezóny?

Opravdu doufám, že na zápas s Basilejí navážeme i v předkole Ligy mistrů. Možná nám pomůže, že letní pauza byla hodně krátká, takže se zase rychle dostaneme do rytmu. Snad to vyjde a budeme pokračovat tam, kde jsme na jaře skončili.

Reklama