Hlavní obsah

Poznal Ligu mistrů i sestup. V Jablonci vidí Pospíšil novou šanci k prosazení

Jablonec nad Nisou

V loňském podzimu okusil přímo na hřišti atmosféru prestižní Champions League v dresu Plzně, na jaře zažil s Olomoucí šokující sestup z první ligy. I s takovými poznatky přišel z Hané do Jablonce fotbalový záložník Martin Pospíšil. A má se stát oporou mužstva, jež po radikální obměně kádru hodlá napravit minulou sezónu.

Foto: Josef Pešout, Právo

Jablonecký záložník Martin Pospíšil.

Článek

„Těch změn nastalo u mě v poslední době dost, ale pokaždé to bylo ovlivněné nějakou situací. V září jsem šel z Olomouce do Plzně, což byl skok nahoru. Ale nedostával jsem moc příležitostí, byť pár startů za Viktorku jsem si přece jen připsal. Týmu se dařilo, nebyl důvod k zásahům do sestavy," vrací se o několik měsíců zpět Pospíšil, který se vzpamatovává z hororového olomouckého jara.

„Byl to pro celý klub nešťastný půlrok, sportovní tragédie. Když jsem v zimě přišel znovu do Sigmy a podíval se na tabulku, myslel jsem si, že záhy utečeme z boje o záchranu a ligu v pohodě dohrajeme. Bohužel krize se protáhla až do úplného konce a dopadlo to sestupem," klopil zrak Pospíšil.

Pádu mateřského klubu lituje a zároveň si váží možnosti setrvat v nejvyšší soutěži v dresu jiného týmu. „Přišla na mě nabídka z Jablonce a byla asi tak dobrá, že mě Sigma pustila. V kabině jsem hned potkal své nedávné olomoucké spoluhráče Michala Hubníka a Martina Doležala," přece jen se pousmála jablonecká posila.

Na jaře cítil křivdu

Vzpomínky na jarní vzájemný duel mu ale znovu zachmuřily tvář. „Olomouc v Jablonci prohrála gólem z penalty v poslední minutě za faul na Fildu Nováka. Tehdy jsme cítili křivdu, ztratili jsme rýsující se bod v boji o záchranu. Ale podobných momentů bylo více, takže nebudu říkat, že o sestupu Sigmy se rozhodlo právě v Jablonci," tvrdí Pospíšil.

Soustředí se už plně na nové angažmá. Momentálně je s týmem na herním kempu v Rakousku. „Hraji na pozici středního záložníka, měl bych připravovat šance. Jablonec mě bral pro ofenzivní záměry, a abych tvořil hru. Nebudu na to asi sám. Jsou tady i zkušení a kvalitní fotbalisté Tomáš Čížek a Honza Kopic. Osobností ve středu pole bude jistě i nadále Luboš Loučka. A největší posilou se samozřejmě stane Tomáš Hübschman, jehož příchod do Jablonce je velkou událostí," přemítá.

Všiml si velkého zastoupení hráčů pocházejících z Moravy v jabloneckém kádru. „Je nás tady asi sedm nebo osm, kromě olomoucké enklávy hlavně Hrubý, Pernica i další borci. Až si „domácí" kluci dělají legraci, že nás budou muset roztřídit. Ale to je hecování, kabina je jinak super a v pohodě," zakončil Pospíšil s úsměvem.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava