Hlavní obsah

Pikantní přestup k rivalovi, útočník Balaj zamířil ze Sparty do Slavie

Praha

Během ročního hostování v polské Jagellonii se stal atraktivním zbožím, ani to mu však k místu v kádru fotbalové Sparty nepomohlo. O albánského útočníka Bekima Balaje (23) se na letní přestupové burze strhla slušná bitka, která má velmi pikantní vyústění. Stejně jako nedávno Martin Juhar, také Balaj si to namířil rovnou do rivalské Slavie! V Edenu podepsal smlouvu na dva roky s následnou roční opcí.

Foto: Petr Horník, Právo

Bekim Balaj se raduje z branky do sítě Bilbaa.

Článek

Nejlepším střelcem Slavie byl v minulé sezóně s pouhými šesti trefami exsparťan Martin Juhar. A protože mizerná produktivita dovedla sešívané téměř až k sestupu a Tomáš Necid se vrátil do CSKA Moskva, použili osvědčený recept. Znovu zalovili na Letné, kde byl k mání nadějný útočník Bekim Balaj.

„Všichni víme, že naším problémem v minulém roce bylo střílení gólů a celkově ofenzivní část. Prioritou proto bylo získat kvalitního útočníka a střelce. Jsem rád, že se nám povedlo přivést do klubu útočníka s velkým potenciálem střílet góly a všichni mu držíme palce, aby jich nastřílel co nejvíce. Věřím, že bude pro Slavii velkou posilou," pochvaluje si na klubovém webu sportovní ředitel a člen představenstva Karol Kisel.

Podmínky transferu nebudou kluby zveřejňovat.

Teď už ho zajímá jen Slavia

Balaj přišel do Sparty před dvěma roky a podepsal s ní tříletou smlouvu. V první sezóně bojoval o základní sestavu a dal třeba gól Bilbau v Evropské lize. Minulý ročník strávil na hostování v polské Jagellonii, jenže po návratu do Prahy se do užšího kádru neprobojoval a neodjel s týmem na herní soustředění do Itálie.

„Evidujeme o něj obrovský zájem u nás i v Polsku, kde si udělal v předchozí sezóně dobré jméno," avizoval Jakub Otava, člen představenstva Sparty.

Nakonec se tedy zrodil zajímavý přestup. „Je skvělé být v Edenu jako součást Slavie. Přemýšlím pouze o budoucnosti a o Slavii, které ode dneška patřím," prohlásila nejnovější slávistická posila po čtvrtečním podpisu smlouvy.

Sezóna v Polsku mu vyšla

Hostování v Polsku albánskému útočníkovi pomohlo. Za Jagellonii Bialystok nastřílel sedm gólů v lize a dva v poháru. „Byla to celkem povedená sezóna. Myslím, že jsem dobře připravený na start ve Slavii," věří Balaj.

Na mušce už má prvního soupeře. „Těším se na start ligy. Navíc začínáme na Slovácku a právě tomuto soupeři jsem dal svůj první gól v české lize. Doufám, že se mi tam podaří i první gól v dresu Slavie, na který navážu v dalších zápasech," líčí Balaj, který bude nosit na dresu číslo 11.

Reklama

Související témata: