Hlavní obsah

Dukla nadchla Celtic. Výborný soupeř, ocenil Pražany kouč skotského mistra

Freistadt

Na velmi cennou remízu dosáhli v letní přípravě fotbalisté pražské Dukly. Svěřenci trenéra Luboše Kozla uhráli v pátek bezbrankovou remízu se skotským šampiónem Celtikem Glasgow, který se připravuje na úterní úvodní duel druhého předkola Ligy mistrů proti KR Reykjavík. Kvalitní konfrontaci s českým protivníkem ocenil i kouč Ronny Deila. "Český tým nás velice dobře prověřil," liboval si po utkání osmatřicetiletý trenér.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Dukly Patrik Gedeon (ilustrační foto).

Článek

Pro klub z Dejvic se jednalo o první přípravný duel v rámci rakouského soustředění. V sestavě Celtiku nechyběli brankář Forster, obránce Izaguirre, záložník Commons nebo útočník Stokes. Přesto Dukla nedovolila silnému soupeři ani jednou skórovat. "Jsem rád za to, jak jsme utkání odehráli, protože pro plno hráčů to byla první taková zkušenost a dá se říct, že v ní obstáli," pochvaloval si pro oficiální web Dukly kormidelník Pražanů Luboš Kozel.

"Myslím si, že první poločas byl dobrý, hráli jsme tak, jak jsme chtěli. Vytvořili jsme si tři čtyři stoprocentní gólové šance. Jen řešení našich finálních situací nebylo dobré a díky tomu byl v poločase bezbrankový stav. V první polovině druhého poločasu byl soupeř lepší než my. Podržel nás Filip Rada, potom jsme hru vyrovnali a mohli jsme ještě dvě tři branky vstřelit. Myslím si, že remíza je ve výsledku zasloužená, jsem velice spokojený s výkonem. Hlavně v defenzivě, kde jsme hráli velice dobře," dodal Kozel.

Stejný výsledek po 47 letech

Výkon Dukly ohodnotil kladně i kouč skotského mistra, který nerozhodný výsledek bral. "Byl to dobrý zápas proti výbornému soupeři. Dukla proti nám prokázala, že se jedná o kvalitní celek. Myslím si, že 0:0 je po pro nás OK. Nebyl to první český soupeř, se kterým mám zkušenost, a je vidět, že česká liga má velice dobrou úroveň," uvedl pro internetové stránky Dukly Deila.

Zajímavostí je, že stejným výsledkem (0:0) skončil před sedmačtyřiceti lety i poslední vzájemný souboj obou soupeřů, který se uskutečnil v semifinále tehdejšího Poháru mistrů evropských zemí (PMEZ).

Duklu čekají v Rakousku ještě dva zápasy. V pondělí změří síly s Düsseldorfem, ve čtvrtek prověří tým z Julisky německý Fürth.

Reklama

Související témata: