Hlavní obsah

Slavia musí Vachouškovi doplatit přes 800 tisíc korun

PRAHA

Vedení Slavie Praha musí svému bývalému hráči Štěpánu Vachouškovi zpětně vyplatit 867.250 korun. Rozhodla o tom v pondělí arbitrážní komise Českomoravského fotbalového svazu, která uznala návrh reprezentačního záložníka. Vachoušek, který odešel před dvěma lety do Marseille a uplynulou sezonu odehrál v Austrii Vídeň, vymáhal na svém bývalém zaměstnavateli nevyplacené bonusy za odehrané minuty.

Foto: archiv

Štěpán Vachoušek

Článek

Splacení dluhů po Slavii požaduje i její současný hráč Václav Koloušek, který už také podal návrh na vyrovnání. Jeho případ dnes ještě komise neřešila. Podle zákulisních informací jde o větší částku než u Vachouška.

Komise dnes také potvrdila, že Viktoria Žižkov vyplatila 761 tisíc korun obránci Antonínu Mlejnskému, jak klubu dříve komise nařídila. V dalším případu se Viktoria dožadovala uplatnění opce na prodloužení smlouvy s Michalem Ščasným, ale arbitráž její nárok zamítla.

Jablonecký obránce Luboš Loučka uspěl s návrhem, aby mu bývalý zaměstnavatel SFC Opava vyplatil dodatečně 162.210 korun ze smlouvy.

Platit bude také Zlín

Platit bude také Zlín, který se musí vyrovnat za příchody mladíků Ditricha a Ulma z Přerova, kterému náleží 185 tisíc. Uspěl i fotbalista Petr Tichý, který má dostat 43.500 korun od Prostějova.

Odročeny byly případy fotbalisty Petra Bílka, který požaduje od Drnovic dodatečně za smlouvu 432.092 korun, stejně jako spory Libora Bosáka s Pardubicemi (135 tisíc) a Slušovic s Bystřicí pod Hostýnem za podíl na přestupu Miroslava Třasoně (60 tisíc).

Do vyřešení konkurzního řízení byly přerušeny spory Pavla Svobody s Poštornou, od níž hráč požaduje 109.500 korun. Podobně jako návrh FK Teplice, který chce od jihomoravského klubu přes milion korun za přestup fotbalisty Doležala do Mostu.

Reklama

Související témata: