Hlavní obsah

České Budějovice - Slavia 0:3Slavia si v přípravě poradila s Budějovicemi, Balaj se uvedl dvěma góly

Aktualizováno

Výbornou premiéru v dresu pražské Slavie zažil Bekim Balaj. Albánský fotbalový útočník, který zamířil do Edenu z konkurenční Sparty, přispěl v přípravě dvěma zásahy k výhře červenobílých nad Českými Budějovicemi 3:0.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Pavel Novák z Českých Budějovic se snaží zastavit slávistického útočníka Bekima Balaje (vlevo).

Článek
Fotogalerie

Balaj otevřel skóre v 10. minutě a o čtrnáct minut později přidal druhý gól z penalty. Výsledek zpečetil v 81. minutě Škoda, jenž nastoupil proti svému bratrovi Michalovi, hrajícímu za České Budějovice. Zápas narušili neznámí chuligáni, kteří na konci první půle vytrhali několik sedaček a vnikli na plochu s dýmovnicí.

Kouč Dynama Luboš Urban považoval výsledek za krutý. "Při vší úctě ke Slavii výsledek neodpovídá vývoji. Je to pro nás lekce z efektivity, ale příprava to byla výborná," uvedl Urban pro internetové stránky jihočeského klubu.

Přípravné fotbalové utkání v Písku:
Dynamo České Budějovice - Slavia Praha 0:3 (0:2)
Branky: 10. a 24. z pen. Balaj, 81. Milan Škoda.
Č. Budějovice: Fryšták - Novák, Podstavek, Lengyel, Hanzlík - Hora, Herzán (58. Brunclík), Benát, Funda (58. Linhart) - Michal Škoda, Kalod (72. Chmelo). Trenér: Urban.
Slavia: Hrubeš - Mikula (78. Dostál), Latka (67. Zmrhal), Bílek, Juhar - Gecov, Dobrotka - Petr (70. Hrubý), Milan Škoda (88. Kodr), Černý (85. Prošek) - Balaj (76. Maicon Douglas). Trenér: Beránek.
Zbrojovka Brno - Braunschweig 1:2 (0:0)
Branky: 60. Markovič - 67. Khelifi, 69. Correia.
Brno: Hladký - Jugas, Schuster, Košťál - Hyčka, Zavadil, Fischer, Keresteš - Sýkora, Markovič, Slančík. Trenér: Kotal.

Reklama