Hlavní obsah

Jihlava může hrát ligu na svém stadiónu

PRAHA

Fotbalisté Jihlavy budou moci zahájit své účinkování v první lize na svém stadiónu, i když nesplňuje podmínky nejvyšší soutěže. Hráči z Vysočiny dostali výjimku od Českomoravského fotbalového svazu, kterou musí ještě schválit ostatní kluby z první ligy. Do jarní části sezóny už ale klub musí zajistit všechny potřebné úpravy.

Článek

Rozhodnutí o udělení výjimky oznámil v úterý šéf profesionálního fotbalu Ivo Lubas, který věří, že hlasování zástupců klubů projde na pátečním ligovém shromáždění bez potíží. "Předpokládám, že to bude jenom formalita," uvedl.

Ředitel FC Vysočina Zdeněk Tulis tak mohl oficiálně podat přihlášku klubu do nejvyšší soutěže. "Jsme rádi, že nám svaz vyšel vstříc a ponechal nám možnost hrát na našem domácím stadiónu ve stávajících podmínkách," uvedl po jednání Tulis.

Ten dnes při schůzce s licenčním manažerem Stanislavem Rýznarem a Lubasem předložil doklady od města i kraje Vysočina, které se na první fázi přestavby stadiónu v Jiráskově ulici budou finančně podílet. "Nemá cenu Jihlavě nějak bránit a házet klacky pod nohy. Je to klub postavený na zdravých základech a nám dnes garantoval, že v jarní části sezóny dosáhne na to, aby jeho stadión splňoval základní prvoligové parametry," řekl Lubas.

Nezbytné úpravy jihlavského stánku zahrnují vybudování stožárů s umělým osvětlením, přilehlé parkoviště pro 130 automobilů a instalaci čtyř tisíc sedaček, což by mělo podle prvních odhadů stát kolem 60-70 miliónů korun. Pokud by klub přece jenom do jara tyto kroky učinit nestihl, odehrál by druhou polovinu sezóny v Drnovicích.

Reklama