Hlavní obsah

Ligoví nováčci mají licenci, o Drnovicích se rozhodne ve středu

Nováčci fotbalové ligy z Mostu a Plzně v úterý získali s výhradou prvoligovou licenci nutnou pro start v nejvyšší soutěži. Rovněž s výhradou obdržel licenci i další z nově postupujících týmů FC Vysočina Jihlava s tím, že do startu jarní části sezóny musí během překlenovacího období dokončit první část rekonstrukce stadiónu.

Článek

Ve středu bude definitivně jasno také o tom, jestli druholigovou licenci dostanou Drnovice, které se kvůli ekonomickým problémům vzdaly první ligy.

Do druhé ligy v příští sezóně s definitivní platností mohou nastoupit týmy z Ústí nad Labem a Hradce Králové, které měly ekonomické problémy. Oba kluby licenci získaly také s výhradou. "Dochází tam k určitým transformačním procesům a převodům práv. Podmínky pro účast ve druhé lize jsou naplněny, ale ne v celém rozsahu. Start v druhé lize to ale u žádného z týmů neohrozí," řekl licenční manažer Stanislav Rýznar.

Mostu, Plzni i Jihlavě byla prvoligová licence udělena s výhradou, jejíž znění je tajné a znají ho jen zástupci příslušných klubů. "U Mostu a Plzně jsme jako u ligových nováčků ani jinou možnost neměli. Není tam sice nějaká zásadní obtíž, ale u nově postupujících týmů je nastavený jiný režim, který s sebou přináší větší či menší starosti. Proto ta výhrada," uvedl Rýznar.

Také Jihlava získala prvoligovou licenci s výhradou. Klub z Vysočiny navíc nemá dokončenou infrastrukturu: na svém stadiónu teprve musí vybudovat umělé osvětlení, parkoviště a čtyři tisíce míst k sezení.

Klub se zavázal, že do startu jarní části sezóny tyto úkoly splní. "U Jihlavy jsme využili možnosti, že nově postupujícím týmům můžeme poskytnout překlenovací období na naplnění prvoligových podmínek," prohlásil Rýznar.

Reklama