Hlavní obsah

Brno za 20 miliónů opraví stadion, kde hrají fotbalisté Zbrojovky

Brno

Za téměř 20 miliónů korun opraví Brno stadion, na němž hrají fotbalisté prvoligové Zbrojovky. Západní strana tribuny dostane nové zastřešení a sedačky, ČTK to v pátek sdělil mluvčí brněnského magistrátu Pavel Žára.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Vedení klubu krok radnice uvítalo, protože fotbalová asociace ČR požaduje zastřešení diváckého sektoru ze dvou třetin. To zatím stadion v Srbské ulici nesplňuje - z více než deseti tisíc míst má střechu pouze zhruba 1500.

"Stavba střechy je nutná hned ze dvou důvodů. Jedním je větší komfort diváků a druhým udělení licence od FAČR," uvedl předseda klubu Václav Bartoněk. "Klubu tak hrozí výrazné snížení kapacity stadionu na ligová utkání - na počet 2270 návštěvníků už od ligového ročníku 2015/2016," přidal Žára.

Práce začnou v srpnu a skončit by měly v listopadu. "Střešní konstrukce bude mít skoro 90 na 30 metrů a pokryje čtyři divácké sektory se zhruba 4000 místy. V nově zastřešených sektorech vyměníme i sedačky," přidal Žára.

Od investice si v Brně slibují, že větší komfort přinese i vyšší návštěvy. Střecha by navíc v budoucnu mohla najít využití i jinde. "Střešní konstrukce bude lehká, ocelová a demontovatelná. V případě výstavby nového stadionu v Brně v lokalitě Ponava ji bude možné odmontovat a využít k zastřešení jiného sportovního areálu," uzavřel Žára.

Reklama

Související témata: