Hlavní obsah

Baníkovští ultras chystají bojkot domácích zápasů. Jsme pro ně kus hadru, obviňují klub

Ostrava

Fotbalový Baník Ostrava se před startem nové sezóny nejvyšší soutěže dostal opět do sporu s částí svých fanoušků. Baníkovští Ultras odmítají nově zavedený adresný systém prodeje vstupenek na zápasy a hrozí bojkotem domácích utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Baníku Ostrava během utkání se Spartou.

Článek

Skalní fanoušci o svém rozhodnutí informovali po schůzce s klubovým vedením v prohlášení na svých stránkách chachari.cz. Stěžují si, že projekt fanouškovských karet, tedy jakési obdoby permanentek provází „amatérismus" a vadí jim také podle nich přehnané poskytování osobních údajů.

„Články s podmínkami týkající se získaní permanentní vstupenky, potažmo karty FCB byly neustále měněny, nebo v jejich obsahu záměrně uváděny polopravdy. Uspokojivých odpovědí se nám nedostalo ani na osobním setkání s vedením klubu. Několik prvních dnů byl navíc v tajnosti vyžadován na fanoušcích souhlas k poskytnutí jejich údajů třetím osobám, navíc docela nestandardní formou," stojí v prohlášení.

Území stadiónu Bazaly zůstává zapovězeno

Fanoušci si nechtějí klubem nechat „nahlížet do soukromí" a odmítají dávat k dispozici svá rodná čísla, fotografie a čísla občanských průkazů. Baník jde podle nich nad rámec požadavků fotbalové asociace FAČR.

„Podmínkou k udělení licence ze strany FAČR bylo zavedení adresného prodeje lístků na stadiónu Bazaly. K tomuto bodu jsou vyžadovány tři základní údaje: jméno, příjmení a datum narození. Požadavky na zisk dalších osobních údajů jsou již čistě z vůle FC Baník Ostrava," pokračuje dále prohlášení.

Nespokojení fanoušci žádají okamžitou změnu politiky prodeje vstupenek, zmírnění požadavků na poskytování osobních údajů. Jinak hodlají domácí duely bojkotovat. „Pokud se bude na Bazalech s fanoušky zacházet i nadále jako s kusem hadru, či je úmyslně uvádět v omyl, zůstává pro nás území stadiónu Bazaly zapovězeno."

Baník přistoupil k přísnější politice prodeje vstupenek po výtržnostech fanoušků v jarním domácím zápase proti Spartě. Adresný prodej byl podmínkou FAČR k udělení prvoligové licence.

Reklama

Související témata: