Hlavní obsah

Prvoligový nováček posiluje. Na jih Čech míří Kladrubský

České Budějovice

Fotbalisté Českých Budějovic získali týden před startem nového prvoligového ročníku zvučnou posilu. Barvy Dynama bude hájit osmadvacetiletý obránce či záložník Jiří Kladrubský. Informovaly o tom oficiální internetové stránky jihočeského klubu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jiří Kladrubský ještě v dresu pražské Sparty.

Článek

Českobudějovického odchovance Kladrubského si dobře pamatují fanoušci pražské Spartě. Na Letné působil celkem čtyři sezóny, během kterých odehrál 82 zápasů, v nichž vstřelil sedm branek. V roce 2010 oslavil s klubem mistrovský titul, o rok později zamířil do Slovanu Bratislava, se kterým získal dokonce dva mistrovské tituly.

Letos v březnu si v ligovém duelu s Dunajskou Stredou vážně poranil koleno, musel podstoupit operaci a sezóna pro něj skončila.

„S Jirkou jsem v kontaktu již delší dobu a víceméně jsme byli domluveni, že když postoupíme, tak k nám půjde. Jeho vztah k Dynamu je opravdu velký a jsem moc rád, že jsme se dohodli na jeho příchodu," řekl pro web Dynama sportovní manažer klubu Martin Vozábal, který má s novou akvizicí klubu džentlmenskou dohodu o další budoucnosti. „Máme domluvu, že pokud se dostane do top formy a bude o něj například v zahraničí zájem, tak ho uvolníme s tím, že se poté k nám zase vrátí. Jirka chce v tuto chvíli pomoci nám a my chceme pomoci jemu," dodal.

Kladrubský se v současné době vrací po zranění k tréninkovému procesu a přibližně v září by měl být trenérům k dispozici.

Reklama

Související témata: