Hlavní obsah

Je to dobré, usmíval se kanonýr Mahmutovič. Vůch si v Teplicích řekl o další šanci

Teplice

Tepličtí fotbalisté mají za sebou úspěšnou generálku na ligu s týmem Loko Vltavín. Soupeře, který na jaře sestoupil z druhé nejvyšší soutěže, zdolali 3:0. „Nejde ani tak o výsledek jako spíše o taktické věci, jež nám zabránily v přesvědčivějším výkonu i ve výraznějším rozdílu ve skóre,“ shrnul teplický trenér Zdeněk Ščasný utkání hrané na hlavní ploše stadiónu na Stínadlech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Aidin Mahmutovič (vlevo) a trenér Teplic Zdeněk Ščasný.

Článek

Kouč připustil, že jeho tým ještě nebyl zcela kompletní. „Nastoupili jsme bez několika hráčů, kteří se patrně objeví v ligové premiéře v Hradci Králové," vypíchl trenér. Jmenovitě chyběli tři zahraniční borci.

„Mahmutovič bude do příští soboty v pořádku. Litsingi je s reprezentací Konga, která hraje s Rwandou. Ale do ligového startu přiletí zpátky do Česka. A Kapolongo by měl být také k dispozici," upřesnil Ščasný, který možná uvolní jednoho hráče na hostování. „Rozhodneme se v pondělí nebo v úterý, ale nejprve to oznámíme tomu, koho se to týká," pouze naznačil případnou změnu v kádru.

Zápas proti Vltavínu trenér rozdělil při hodnocení na dvě části. „V první půli nám chyběl účelný pohyb, soupeř dobře bránil, bylo tam minimum šancí z naší strany. Hráli jsme profesorský fotbal. Po obrátce se obraz změnil. Střídající hráči vnesli potřebnou dynamiku. Škoda jen, že jsme nedali další góly, když soupeři navíc docházely síly," všiml si.

Diváky zaujala aktivita krajního záložníka Egona Vůcha, který si připsal kromě vstřelené branky i dvě asistence. „U Egona je problémem nevyrovnanost výkonů. Na soustředění v Modré měl drobné zdravotní problémy, ale v tréninku vypadá technicky dobře. Zahrál jednoduše a s chutí. Když si odpustí patičky a finty, je to znát. Pořád to však bude mít v lize těžké prosadit se do sestavy přes Litsingiho na pravé nebo Nivalda na levé straně. Nikde není napsané, že nemůže nastoupit i na jiném postu. Trošku mi zamotal hlavu, ale v pozitivním duchu," přemítal Ščasný.

Mahmutovič ještě není v ideální formě

Nechtěl se pouštět do spekulací o ambicích Teplic. „Po přípravě nás prověří až samotná liga. Vzhledem k minimálním zásahům do sestavy bychom měli být stejní jako loni, kdy jsme uhráli páté místo. Vachoušek je dlouhodobě mimo, po zranění se vracejí Mahmutovič a Lüftner. Nejsou ale ještě úplně v ideální formě, což je dáno jejich půlroční absencí," připomněl trenér.

Útočník Aidin Mahmutovič se podle svých slov cítí v pohodě. „Odehrál jsem dost zápasů, a je to dobré, ne?," usmál se kanonýr, jenž naposledy skóroval v lize loni na podzim.

„Dlouho jsem nedal gól kvůli tomu zranění. Ale už se těším na to, že pomohu mančaftu. Začátek ligy bude těžký, přesto doufám, že v Hradci Králové vyhrajeme. Nad tím, s kým budu eventuálně nastupovat v útoku, nepřemýšlím. Všechno záleží na trenérovi," prohlásil Mahmutovič, který by se měl znovu stát údernou silou mužstva.

Reklama

Související témata: