Hlavní obsah

Slavia stáhla Kolouška ze soustředění

PRAHA

Fotbalista pražské Slavie Václav Koloušek byl s okamžitou platností odvolán z kondičního soustředění v Krkonoších. Vedení klubu tak reagovalo na prohlášení svého záložníka, který se veřejně ohradil proti některým výrokům trenéra Karla Jarolíma. Slavia považuje Kolouškovo vyjádření za nešťastné a o jeho budoucnosti chce rozhodnout v nejbližší době.

Foto: Slavia

Václav Koloušek (vlevo) na archivním snímku

Článek

Situace okolo dalšího Kolouškova působení ve Slavii nebyla jasná už poté, co fotbalista nestáhl návrh arbitrážního řízení vůči svému klubu. V úterý navíc zaslala jeho právní zástupkyně do redakce ČTK prohlášení, v němž Koloušek uvedl, že se jej dotkla některá trenérova slova prezentovaná v médiích. Jarolím podle některých informací v tisku naznačil pochyby, zda fotbalista, který se v průběhu loňské sezóny vyléčil z leukémie, může absolvovat letní přípravu v plné zátěži.

"Mediální kampaň trenéra Jarolíma, zpochybňující další pokračování mé vrcholové sportovní kariéry, je pro mě samozřejmě velice nepříjemná a ponižující," uvedl Koloušek, který prý nechápe, že někdo může veřejně nakládat s tak citlivými informacemi o zdravotním stavu. "A které navíc zkresluje a prezentuje naprosto chybně," připomněl fotbalista.

Mediální přestřelku tím chtěl ukončit. "Mohl bych za to být ze strany klubu ještě pokutován," vysvětlil ještě před klubovým rozhodnutím. Další kroky a řešení současné situace ponechal na svém agentovi Pavlu Zíkovi a na právní zástupkyni, kterou je Jana Fráňová.

Vysvětlil také, proč dal arbitrážní komisi fotbalového svazu k projednání svou stížnost, na nevyplacené prémie z minulého období. "Pokoušel jsem se věc řešit smírnou cestou, ale když klub na mé iniciativy nereflektoval, byl jsem nucen počátkem tohoto týdne podat arbitrážní žalobu," vysvětlil Koloušek.

Jarolím opakoval fakta

Vedení Slavie hráčovo prohlášení překvapilo a ve svém vlastním se ohradilo proti tomu, že by trenér Jarolím vedl mediální kampaň vůči hráči. "Kouč zopakoval fakt, který byl veřejnosti známý ještě před jeho nástupem do funkce - tedy, že Koloušek podstupuje pravidelnou udržovací léčbu. Tím, že se trenér vyjádřil ke schopnosti Kolouška podstoupit plnou zátěž, nepředjímal žádné závěry," uvedl na stránkách Slavie tiskový mluvčí klubu Alexander Kliment.

Slavia nesouhlasí ani s Kolouškovými slovy, že klub nereflektoval na jeho iniciativy řešit pohledávky smírnou cestou. "Zástupci klubu včetně prezidenta Matthewa Collecotta se s hráčem pokoušeli několikrát sjednat schůzku, ten ale na několikeré výzvy nereagoval," konstatoval Kliment.

Zdůraznil, že Slavia se k hráči během jeho nemoci zachovala čestně a vyšla mu vstříc. "I přestože mohl klub, který investoval do smluvního vztahu s Kolouškem miliony korun, smlouvu jednostranně vypovědět, neudělal to a nezpochybnil ani své smluvní závazky," uvedl Kliment a označil hráčovo vyjádření za velice nešťastné.

Hráčův manažer Zíka jednal o případném vyřešení situace s pohledávkami v úterý se slávistickým ředitelem Vladimírem Leškou. Více se k tomu zatím nehodlá vyjadřovat. "Arbitrážní řízení je ale podle mého soudu vždy až poslední možností, jak spor řešit," naznačil Zíka, že by rád našel kompromisní řešení. Navrhovatel nicméně může kdykoliv během řízení svůj postoj změnit a svou stížnost stáhnout.

Reklama

Související témata: