Hlavní obsah

Zůstali jsme pohromadě a spoléháme na sehranost, říká teplický kapitán Matula

Teplice

Bez rozruchu a spíše v klidném a pracovním duchu proběhlo fotbalové léto v Teplicích. Žádný velký přestup se nekonal, kádr zůstal prakticky pohromadě. A to by měla být jedna z deviz, na které chtějí v klubu stavět i v právě se rozbíhající sezóně. „Držíme pospolu, jsme docela sehraní a v tom vidíme plus směrem do ligy,“ řekl kapitán mužstva Milan Matula v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Teplic Milan Matula.

Článek

Sezónu odstartujete zápasy proti ligovým nováčkům. Co od nich očekáváte?

Jsme natěšeni na ligu. Na úvod jedeme do Hradce Králové a pak hostíme České Budějovice. Jsou to týmy, které se mezi elitou objevují znovu jen po roční přestávce, takže je nelze brát jako typické nováčky. Předpokládám, že budou hodně bojovat a praktikovat stejný fotbal jako když byli v lize před sestupem. Chápu, že Hradec i Budějovice jsou nažhavené na ligu i včetně svých fanoušků, ale naše pozice nám velí vyhrát.

Jaká je podle vás situace v teplickém mužstvu?

Máme na paměti, že na jaře jsme se vinou různých problémů se sestavou nedostávali do herní pohody z loňského podzimu. Je však dobré, že jsme přes léto zůstali pohromadě. Pokud se nám vyhnou komplikace, mohli bychom podávat stabilní výkony a tím by se snad k nám přiklonila i přízeň diváků.

Co říkáte na návrat uzdraveného kanonýra Mahmutoviče?

Jsem rádi, že je Aidin zpátky. Pro Teplice je typem důležitého a klíčového hráče. Představuje i velkého strašáka pro soupeře, kteří z něj mají respekt. Věřím, že se Aidin už co nejdříve ukáže ve formě, v jaké byl před podzimním zraněním.

Nemělo by se ale zapomínat na nucenou absenci Vachouška, zotavujícího se po operaci Achillovy šlachy.

Škoda, že nám vypadnul ze sestavy nejzkušenější a nejkreativnější hráč. Snažíme se Štěpána nahradit hlavně po příchodech Táborského a Jiráska. Mohlo by se to díky nim zvládnout. Táborák je také zkušený, umí vystřelit i vzít na sebe zodpovědnost. Jiras má velký záběr, co se týče pohybu.

Reklama

Související témata: