Hlavní obsah

Jihlava udržela opory, chce se vyhnout starostem se záchranou

Jihlava

S touhou vyhnout se záchranářským starostem a předvádět atraktivní fotbal, který přiláká do hlediště co nejvíc diváků, vstoupí Jihlava nedělním duelem s Mladou Boleslaví do nového ročníku nejvyšší soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Jihlavy Haris Harba, jenž oslavuje svůj gól na Slavii, zůstává nadále v kádru celku z Vysočiny.

Článek

„Rádi bychom výkonnost mužstva stabilizovali. První ligu už nikdy nechceme opustit," dušuje se jihlavský ředitel Zdeněk Tulis. Klubové vedení se rozhodlo neuvolnit klíčové borce Masopusta ani kanonýra Harbu. „Zájem o ně byl z mnoha stran. Nehodláme ovšem tým oslabovat. Budeme chtít navázat na mimořádně povedené jaro," plánuje Tulis.

Celek z Vysočiny, jenž v minulém prvoligovém ročníku obsadil osmou příčku, se musí v nové sezóně obejít bez Vepřeka (konec hostování z Olomouce), Mikuly (konec hostování ze Slavie), Karlíka (rumunské Galati), Přeučila (hostování v Táborsku), Kosaka (hostování v Hradci Králové) či Josla, jemuž vypršela smlouva.

Nahradit by je měli Vidlička z Olomouce a navrátilci z hostování Šimonek (turecký Manisaspor), Kliment (Banská Bystrica), Kryštůfek (Vlašim) a Teplý (Ústí nad Labem). V jednání je i příchod defenzívního záložníka Liptáka z Prešova. „Vidlička by měl na postu pravého beka nahradit Mikulu, jehož si stáhla Slavia. Ještě se poohlížíme po obránci na levý kraj," naznačil Tulis, že kádr není definitivně uzavřený.

Trenér jihlavských fotbalistů Petr Rada si pochvaluje vydařenou přípravu. „Vyniká v ní vítězství nad francouzským Lille. Kluci si ověřili, že se mohou rovnocenně měřit s každým. Mrzí mě ovšem některá zranění. Mnozí hráči teprve teď naskakují zpátky do přípravy a Masopust se Šimonkem úvodní ligové zápasy určitě nestihnou," vadí kouči.

Rada by byl rád, kdyby Jihlavským vyšel lépe start do sezóny než loni, kdy nabrali po zpackaném úvodu značné bodové manko. „V neděli narazíme v prvním kole Synot ligy na ambiciózní Mladou Boleslav, která je díky zápasům v Evropské lize rozehranější než my. Bude určitě patřit k předním mužstvům soutěže. Přesto nechceme v žádném případě vyjít před našimi fandy naprázdno," předsevzal si Rada.

Reklama

Související témata: