Hlavní obsah

Balaj přechod z Letné do Edenu neřeší: Teď moje myšlenky patří výhradně Slavii

Čestmír FolkSport.czPrávo

Po Martinu Juharovi, jenž přesídlil z Letné do Edenu před dvěma lety, je dalším z nemnoha fotbalistů, kteří vyměnili sparťanský za červenobílý dres Slavie. Třiadvacetiletý albánský útočník Bekim Balaj, jenž v minulé sezóně hostoval v polském Bialystoku, podepsal v týmu odvěkého rivala dvouletou smlouvu s opcí.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Útočník Bekim Balaj (na snímku) svou sparťanskou minulost neřeší, myslí jen na Slavii.

Článek

Hodně se spekulovalo o vašem přesunu do Liberce. Slavia je pro vás lepší variantou?

Mám radost, že to takhle dopadlo. Jsem nadšený, že o mě slávistické vedení i trenér Beránek projevili zájem. Přestože se Slavii v minulém prvoligovém ročníku mnoho nedařilo, je to klub, který má v Evropě pořád velké jméno.

S jakými ambicemi tedy do Edenu přicházíte?

Věřím, že loňská nepovedená sezóna se už nebude opakovat. Slavia posílila, přišel jsem tudíž s vírou, že se budeme v tabulce tentokrát pohybovat mnohem výš. Chci pro to udělat maximum. Což znamená přispět k úspěchům týmu co největším počtem gólů.

Jak se vám střelecky dařilo v Polsku?

V tamní elitní soutěži jsem skóroval sedmkrát, další dvě branky jsem přidal v poháru. Na to, že jsem ne úplně pravidelně nastupoval v základní sestavě, to snad není špatná bilance. Gólů ale pochopitelně vždycky může být víc.

Vnímal jste negativní reakce části sparťanských fandů, kteří se těžko smiřovali s vaším přestupem k úhlavnímu nepříteli?

Zaznamenal jsem je. Chápu, že Sparta má nabitý kádr, ale už se tím nehodlám zabývat. Teď patří moje myšlenky výhradně Slavii, pro ni chci jen to nejlepší.

Jak vás v Edenu přijali?

Skvěle. Vždyť s většinou kluků jsme se z dřívějška aspoň od vidění znali. Fascinuje mě prostorná a komfortní kabina. Jsem šťastný, že můžu část kariéry strávit na nejlepším stadiónu v Česku. A těším se na vyhlášené slávistické fandy.

Hned v prvním přípravném střetnutí jste dal dva góly Budějovicím...

První utkání za Slavii mi vyšlo parádně. V sobotu jsem se sice proti Olomouci netrefil, ale do pár šancí jsem se zase dostal.

Takže už vyhlížíte sobotní ligový start na Slovácku?

Rozhodně. Takřka přesně před dvěma roky jsem v Uherském Hradišti dal svůj první gól v české nejvyšší soutěži a se Spartou jsme tam vyhráli hladce 4:1. Vůbec bych se nezlobil, kdybych si to teď se Slavií zopakoval.

Reklama