Hlavní obsah

Slavia získala argentinského záložníka Baéze a z Jablonce Vukadinoviče

Praha
Aktualizováno

Pětadvacetiletý ofenzivní záložník Aldo Baéz se stane novou posilou Slavie Praha. Argentinský fotbalista dnes podstoupí zdravotní prohlídku a poté podepíše tříletou smlouvu. Informují o tom oficiální stránky vršovického klubu. Sešívaní přivedli na roční hostování z Jablonce i srbského záložníka Vukadina Vukadinoviče.

Foto: www.astrencin.sk

Argentinec Aldo Baéz (vpravo) je další novou tváří fotbalistů pražské Slavie.

Článek

Baéz přichází ze slovenského Trenčína. "Tam prokázal své kvality, stál u přerodu týmu ke stabilnímu účastníkovi evropských pohárů. Svou kvalitu prokazoval každý rok. Dnes se Trenčín prezentuje skvělým fotbalem a věřím, že to přenese Aldo i do Slavie," uvedl sportovní ředitel Slavie Karol Kisel.

Argentinský záložník bude pro "sešívané" prospěšný především svou kreativitou. "Jde o velice kvalitního užitečného středopolaře, který hru skvěle čte a kontroluje. Je přesně tím typem hráče, kterého jsme hledali," dodal Kisel s tím, že do tréninku by se měl Baéz zapojit ve středu.

Baéz by mohl nastoupit už v sobotním úvodním zápase nové sezóny proti Slovácku. "Samozřejmě bych byl rád, kdybych mohl nastoupit. Uvidíme ale, jestli se povedou vyřídit všechny formality. Do Slavie jsem chtěl. Je to velký klub a pro mě osobně posun v kariéře," prohlásil argentinský záložník.

V Trenčíně působil od roku 2008 a ani v Edenu nebude mít problém s komunikací. "Slovensky mluvím, stejně tak nebude problém s češtinou. Obě země mají hodně společného, v tomto nevidím žádné úskalí," vysvětluje rodák z Bueno Aires.

Vukadinovič přišel v utkání se Slavií o ledvinu

Třiadvacetiletý Vukadinovič byl ve Slavii během léta na testech a uspěl. Nastoupil do tří zápasů a proti Vlašimi byl dokonce jediným střelcem zápasu. V první lize odehrál srbský fotbalista 10 zápasů a vstřelil jednu branku. V Česku začínal v druholigovém Táborsku stejně jako jeho mladší bratr Miljan, který je nyní v Mladé Boleslavi.

Paradoxně právě v zápase proti Slavii v juniorské lize utrpěl Vukadinovič v roce 2012 vážné zranění a přišel o jednu ledvinu.

Reklama

Související témata: