Hlavní obsah

Pelta o titulu nemluví. Ale sny jsou nejvyšší, přiznává jablonecký trenér Šilhavý

Jablonec nad Nisou

Má naplnit projekt, který rozjel šéf klubu Miroslav Pelta, jenž do Jablonce přivedl sedm nových fotbalistů v čele s Tomášem Hübschmanem a Tomášem Junem. Trenér Jaroslav Šilhavý má vybudovat silný tým, který bude v lize atakovat nejvyšší příčky. Jeho mise začne v sobotu doma s Brnem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký trenér Jaroslav Šilhavý.

Článek

Jablonec je pasován za černého koně Synot ligy, neobáváte se až přehnaných očekávání? Vždyť mužstvo se teprve tvoří...

Jsou to fakta, Jablonec posílil nejvíc, navíc přišla zvučná jména. Ať už Jun nebo Hübschman. Očekávání rozumím, budeme pod velkým tlakem. Je sice jednodušší, když od vás nikdo nic nečeká, ale věřím, že jsme na tlak dobře připraveni, každý z nás už má něco za sebou. I z pohledu pana Pelty.

Poskytl vám Pelta dobu hájení?

Když jsme přicházeli, bavili jsme se o tom. Rád by vybudoval úspěšný tým, představuje si, že budeme stoupat postupnými krůčky.

Jaký časový horizont jste si předsevzal vy?

Netroufnu si říct, jestli za půl roku, nebo za rok, nebo za dva měsíce. Samozřejmě bychom byli rádi, kdyby to bylo co nejdřív, ale myslím, že prvotní je vstoupit do ročníku dobře. Aby se všechno pozitivně rozeběhlo. Času moc nebylo, přiznávám, že jsem sám na začátek zvědavý.

Je trpělivost, kterou vám slíbil Pelta, pozitivní? V Česku se kolikrát mění trenéři po třech zápasech.

(směje se) To se teprve ukáže. Když jsou výsledky, je všechno dobře, všichni jsme kamarádi, pak když se nedaří, teprve se ukáží charaktery hráčů. Co se týká kabiny, mám z toho velice pozitivní pocity. Samozřejmě u těch, kteří se nevejdou do základní sestavy, je jisté naštvání, ale to zdravé. Ne, že by se někdo urazil. Takové hráče tady nechceme.

Padlo mezi vámi a Peltou slovo titul? S Libercem jste jej dokázal Spartě s Plzní vyfouknout.

Nepadlo. I když ambice a sny jsou ty nejvyšší. Ale cítím od něj nasazení, maximální odhodlání.

Existuje představa udělat z Jablonce druhou Viktorii Plzeň?

Když poslouchám pana Peltu, tak chce vytvořit silný klub. Nechci to srovnávat s Libercem ani s Plzní, tady je Jablonec. Ta cesta se mi líbí. Jsem rád, že můžu být její součástí.

Jak dlouho si podle vás bude tým sedat?

Nedokážu odhadnout, křišťálovou kouli nemám. I když bych se podíval rád (usměje se). Ale když vidím, jak se dali kluci dohromady, věřím, že období bude krátké. Podmínky, abychom se dostali daleko, jsou vytvořené. Teď už je to na nás.

Reklama

Související témata: