Hlavní obsah

Jablonec chce posilovat dál. Nová tvář by mohla dorazit ještě před začátkem ligy

Jablonecký boss Miroslav Pelta investoval v létě desítky miliónů korun, z Jablonce chce stvořit elitní český klub. V rámci velkorysého projektu přišlo sedm nových hráčů. Posilování kádru ovšem zřejmě ještě není u konce. V nejbližších dnech by totiž mohla dorazit na sever Čech další nová tvář.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Jablonce Michal Hubník.

Článek

„Víceméně se může něco vyskytnout ještě v tomto přestupním termínu," připustil trenér Jaroslav Šilhavý. Nicméně podle zdroje blízkého klubu by mohl nový hráč dorazit dokonce už před vstupem do ligy, tedy do soboty.

Zástupci Jablonce jméno neuvedli, podle všeho by se mělo jednat o útočníka. Severočeši v minulém týdnu přišli o Michala Hubníka, který si přetrhl křížové vazy v koleni, v nadcházející sezóně s ním nemohou počítat.

Naopak pro ligovou premiéru s Brnem bude zřejmě k dispozici nejblyštivější posila Tomáš Hübschman, který odstoupil kvůli svalovému zranění z generálky s ruským Rostovem (výhra 2:0). Včera už individuálně trénoval.

„Dá se předpokládat, že se Hübschman dá do soboty dohromady," potvrdil Šilhavý. Kromě reprezentačního záložníka angažoval Jablonec zkušeného forvarda Tomáše Juna (Austria Vídeň), obránce Luďka Pernicu (Brno), José Romeru (Dukla) a Milana Mišůna (Příbram), brankáře Vlastimila Hrubého (Znojmo) a Martina Pospíšila (Olomouc). Cíl je jednoznačný, a sice pohárové umístění. „Věřím, že ho naplníme," podotkl útočník Jun.

Reklama

Související témata: