Hlavní obsah

Baník udržel tým pohromadě a dále touží po Barošovi

Ostrava
Aktualizováno

Už žádné starosti se záchranou, ale hrát ve středu tabulky. To je cíl fotbalistů Baníku Ostrava v nadcházející prvoligové sezóně. Věří si, protože žádná z opor neodešla. Tým, jenž měl na jaře vynikající finiš, se podařilo vedení klubu udržet.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Asistent trenéra Baníku Ostrava Martin Svědík (vlevo) a útočník Václav Svěrkoš na předsezónní tiskové konferenci.

Článek

„To byla naše priorita. Zůstaly vazby, je zachována kompaktnost týmu. Doufám, že se to v sezóně projeví," řekl asistent trenéra Martin Svědík. „Sestava je stabilizovaná, jako jednička začne v brance Pavlenka," dodal.

Sportovní manažer Radek Slončík potvrdil, že Plzeň měla eminentní zájem o stopera Jana Baránka a Jablonec o záložníka Jána Greguše. „Byly to zajímavé nabídky, ale majitel řekl, že nejsou takové, abychom je nemohli odmítnout."

Baník v průběhu letní přípravy zkoušel několik hráčů, ale nakonec nenabídl smlouvu žádnému z nich. „Vyhodnotili jsme, že nebyli lepší než ti, co máme. Nemuseli jsme nakupovat, hodně hráčů přišlo v zimě a nyní je tým stabilizovaný. Je v něm velká konkurence, nikdo nemá místo v sestavě jisté," pokračoval Slončík.

„V závěru ligy hráči předvedli své možnosti, náš tým má charakter. Věřím, že na výkony i výsledky navážeme," podotkl Svědík.

O Barošovi se rozhodne do dvou týdnů

Stále ve hře je návrat útočníka Milana Baroše. „Do dvou týdnů bychom měli vědět, jestli se vrátí. Všichni si to moc přejeme, majitel s Milanem jedná. Víme, že má i jiné nabídky a také se bude rozhodovat podle zdravotního stavu," uvedl Slončík.

I na Bazalech věří na kouzlo úspěšného začátku soutěže. „Když první zápasy vyjdou, je to vždycky velké povzbuzení," poznamenal kapitán týmu Václav Svěrkoš.

Baník má ale těžký los. První dvě utkání odehraje v Praze s Duklou a se Slavií, ve čtvrtém kole jede znovu do Prahy na Spartu. „Zdá se to nepříjemné, ale my to bereme tak, že hrát se dá s každým doma i venku, snad jen Plzeň a Sparta jsou jasnými favority. Musíme si věřit, ale zároveň mít dostatek pokory," prohlásil Svěrkoš.

Bojkotem domácích zápasů hrozí tvrdé jádro fanoušků, kterým se nelíbí, že aby si mohli koupit vstupenku, Baník po nich požaduje číslo občanského průkazu a rodné číslo. „Kotel dělá atmosféru na stadiónu a mě moc mrzí, že fanoušci uvažují o bojkotu," posteskl si Svěrkoš. „Doufám, že do prvního zápasu na Bazalech se dojde ke vzájemné shodě."

V prvých utkáních bude Baník postrádat obránce Kašu a Vengřinka, kteří se zotavují po zranění.

Reklama