Hlavní obsah

Limberský: Plzeň je pořád Plzeň, cíle jsou stále nejvyšší. Hlavně postoupit do Evropské ligy

Plzeň

Jsou přejedeni úspěchy, hráči Plzně už nemají takovou motivaci, zní fotbalovým prostředím v Česku. Tohle však před obráncem Viktorie Davidem Limberským neříkejte. „Absolutně to odmítám. Superpohár nám nevyšel, motivace je ale přece jasná: udržet Plzeň dál nahoře,“ říká jeden z klíčových mužů západočeského mužstva.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce David Limberský.

Článek

Uplynulou sezónu zůstala Plzeň bez trofeje, hlavním cílem do té nové je tedy obnovení dřívějších pozic?

Po prohře v Superpoháru mi není moc do řeči, ale Plzeň je pořád Plzeň, cíle jsou nejvyšší. Hrát o poháry, což je ten nejhlavnější, a postoupit do Evropské ligy. Nemůžu mluvit za vedení, ale tohle by měl být cíl každého fotbalisty, co v Plzni působí.

Máte vzhledem k minulému ročníku o to větší motivaci?

Kolikrát se říká, že jsme po těch úspěšných letech ztratili motivaci. To však absolutně odmítám, motivace je přece jasná: udržet Viktorii dál nahoře v lize. A být znovu vidět v evropských pohárech. Bude hodně záležet na startu sezóny, abychom chytli začátek, plus abychom se prodrali do základní skupiny Evropské ligy.

Úvod vám však nevyšel. Nemáte mrazení v zádech, jak vykročíte do bojů o Evropskou ligu?

Samozřejmě každý z nás ví, že to proti Spartě nebylo ono. Ale na druhou stranu se od toho můžeme odpíchnout, protože všichni moc dobře víme, že jsme schopni podávat lepší výkony. Spartě se nyní daří, my teď budeme útočit jako by ze závětří.

Na levé straně oprašujete někdejší výtečnou spolupráci s Václavem Pilařem. Přivítal jste, že se vrátil?

Kvalitní hráč jako Pilka, to je pro Plzeň obrovské plus. Věřím, že se dostane do formy, že nám pomůže. Protože pro mě to byl asi nejlepší krajní záložník, se kterým jsem kdy hrál.

Mnozí experti tvrdí, že Plzeň má, co do šířky a kvality, nejsilnější kádr, co kdy měla. Souhlasíte?

Strašně těžko se tohle hodnotí. Podle jmen je to možné, jenže před čtyřmi lety jsme zase byli třeba mladší. Opravdu, nedá se to srovnávat. Jak se říká, pravda leží na hřišti, někdy bezejmenní hráči jsou na trávníku lepší než hvězdy, které už něco dokázaly. Takže nemůžu tvrdit, že máme nejlepší kádr, co tady kdy byl, to se dá hodnotit až tak za deset let.

Probojují se fotbalisté Plzně letos do základní skupiny Evropské ligy?
Ano
84 %
Ne
16 %
Celkem hlasovalo 3701 čtenářů.

Reklama

Související témata: