Hlavní obsah

Máme dobře sestavený tým, míní jablonecký Jun při návratu do české ligy

Teplice

Na obnovenou premiéru v české fotbalové lize se těší útočník Tomáš Jun. Po rakouské anabázi, během níž si s Austrií Vídeň zahrál i v Lize mistrů, vyběhne v sobotu v dresu Baumitu Jablonec proti Zbrojovce Brno. „Máme dobře sestavený tým a věřím, že se budeme postupně zlepšovat,“ naznačil Jun očekávání v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté prvoligového týmu FK Jablonec před zahájením nového ročníku první ligy. Dolní řada zleva: kondiční trenér Roman Horák, Tomáš Hübschman, Tomáš Jun, Luboš Loučka, trenér brankářů Milan Veselý, trenér Jaroslav Šilhavý...

Článek

Vzpomenete si na svoje předešlé působení v české soutěži?

Samozřejmě. Hrál jsem za Teplice v roce 2008. Přišel jsem tam z Turecka a s teplickým trenérem Radou to bylo dobré. Dal jsem i nějaké góly. Pak s trenérem Plíškem to už bylo horší a musel jsem odejít znovu do zahraničí. Rok v rakouském Aaltachu mě nakopl k angažmá v Austrii Vídeň, kde jsem až do letošního jara strávil pět let.

Vybavíte si ještě tehdejší teplické spoluhráče?

Třeba Matulu, Vachouška, ale i Rosu, který je teď v Mladé Boleslavi a ve čtvrtek dal gól v předkole Evropské ligy. Nebo Verbíře, jenž už nehraje a v Teplicích je manažerem. A s Grigarem jsem byl už předtím i ve Spartě.

Ozvaly se Teplice i letos?

Zájem z jejich strany nebyl. Musím se přiznat, že jsem čekal i na jiné možnosti hlavně z ciziny. Zvažoval jsem i návrat do Čech. A Jablonec byl v podstatě jediným klubem s konkrétní nabídkou, proto jsem tady.

Už víte, jakou roli byste měl plnit v hodně obměněném jabloneckém týmu?

O tom rozhoduje trenér. Jsme hráči a musíme ho poslouchat. Mohu nastupovat na veškerých ofenzivních postech. Adeptů na místa je nás víc, ale problém bych v tom neviděl. Naopak je lepší, když se sejde hráčská konkurence.

Jak na vás působí nově sestavený kádr?

Je dobře rozložený. Zkušenost představuje více hráčů v čele s Tomášem Hübschmanem, Lubošem Loučkou, Tomášem Čížkem, Michalem Špitem. Já už mám v jedenatřiceti letech také dost odkopáno. Máme tady i mladé a ambiciózní kluky. Půjde jen o to, abychom věkovou symbiózu přenesli i na hřiště.

Co čekáte od první ligy?

Některé hráče, kteří v ní působí v jiných klubech, neznám. Snad jen z televize. Ale nehledím na to, jestli proti mně nastoupí osmnáctiletý mladík nebo pětatřicetiletý borec. Všichni budou soupeři a soustředím se hlavně na svůj tým.

Reklama

Související témata: