Hlavní obsah

Baník proti výpadkům elektřiny nic nenamítá. Pomohl nám loni v Edenu a teď na Julisce zase, liboval si kouč Bernady

Praha

Pomalu evergreen... Ostrava přijede k ligovému prologu do hlavního města, její úvodní zápas soudcuje Michal Paták a utkání se kvůli výpadku elektrického proudu přerušuje. Loni v Edenu, letos na Julisce. Baník ale proti neplánovaným přestávkám rozhodně nic nenamítá, protože mu pomáhají. Před rokem si odvezl remízu ze Slavie, tentokrát po přerušení trvajícím pomalu tři čtvrtě hodiny z Dukly. „Je to první bod, který jsme na Julisce po třech letech uhráli, takže ho samozřejmě bereme,“ netajil ostravský kouč Tomáš Bernady, že jeho týmu výpadek elektřiny pomohl.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Útočník Baníku Francis Narh (vlevo) bojuje o míč se záložníkem Dukly Patrikem Gedeonem.

Článek

Celou první půli měla domácí Dukla jasně navrch, i do dvou obrovských šancí se přičiněním Marka Hanouska a hlavně pak nové akvizice Čajiče dostala, jenže přestávka jako by ji vykolejila a vyvedla z tempa. Ta oficiální, poté neplánovaná a vzhledem k výpadku elektřiny trvající pomalu tři čtvrtě hodiny ještě víc.

Kozel si dělal naděje marně

„Přitom jsem myslel, že přerušení nám pomůže, neboť do druhé půle jsme nevstoupili dobře. Kombinace nám nevycházela tak, jako před přestávkou, mezihra vázla, do šancí jsme se nedostávali, soupeř byl daleko živější než my," přiznával trenér Dukly Luboš Kozel, že do tmy panující na Julisce vkládal jisté naděje.

Marně, protože jeho svěřenci se už neprobrali. „Nemyslím ale, že by to bylo způsobeno výpadkem elektřiny a dlouhým čekáním, než se reflektory zase rozsvítí," nehledal výmluvy Kozel koučující jubilejní stý ligový zápas Dukly. Jeho bilance je mimochodem zajímavá. Na kontě má 33 výher a stejný počet porážek, v 34 zápasech pak uhrál nerozhodný výsledek.

„To proto, že nový ligový ročník jsme zahájili znovu remízou. Zaslouženou, protože nejsme schopni vstřelit branku, i když dvě velké šance jsme měli. Tu největší ovšem Čajičovi perfektně zneškodnil ostravský gólman Pavlenka," smiřoval se Kozel s dělbou bodů.

„Co mně také zbývá, když jsme po výpadku elektřiny přestali hrát náš fotbal a uchylovali se ke zbytečným nákopům?"

Ostravu panující tma probrala

To jeho kolega na lavičce Baníku Tomáš Bernady netajil, že jeho svěřence naopak tma panující na Julisce probrala.

„Tři čtvrtě hodinové přerušení druhé půle nám skutečně pomohlo, protože po neplánované přestávce jsme se zvedli. V prvním poločase jsme nehráli, jak jsem si představoval. Na výkony v závěru ligového jara, ani v přípravě jsme rozhodně nenavázali. Hodně aktivní Dukla nám totiž nedopřávala čas, my ztráceli míče, ocitali se pod tlakem a měli štěstí, že jsme neinkasovali. Jen díky Pavlenkovi  jsme neinkasovali," přiznával trenér Baníku.

„Neplánované přerušení druhé půle bylo sice pro oba celky stejné, ale nám pomohlo víc. Zvedli jsme se, lépe kombinovali, jen ofenziva nebyla podle mých představ, protože rychlejší přechod do útoku dál chyběl. Ale nakonec jsme uhráli bod na soupeřově hřišti, který se počítá," nenamítal Bernady pochopitelně nic proti tomu, že ligový prolog poznamenaný výpadkem elektřiny přinesl nerozhodný výsledek.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články