Hlavní obsah

Debut v šeru a vychytaná nula k tomu. Pro gólmana Dukly Chudého trochu moc zážitků naráz

Praha

Ligová premiéra a proti ostravskému Baníku k tomu, zápas odchytaný s čistým kontem a navíc ještě tma, do níž se v pátečním televizním duelu pražská Juliska ve druhém poločase pomalu na tři čtvrtě hodiny ponořila. „Nebylo to jednoduché, o to víc jsem rád, že jsem při debutu v nejvyšší soutěži udržel nulu. Samozřejmě za přispění celého mužstva,“ přiznával pětadvacetiletý slovenský gólman Martin Chudý, jenž v bráně pražské Dukly nahradil zraněného Filipa Radu a při debutu si počínal bezchybně.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Ostravský útočník Francis Narh (vpravo) ohrožuje branku Dukly. Ve skluzu obránce Dukly Lukáš Štetina, uprostřed brankář Martin Chudý.

Článek

Rozhodně nečekal, že se tak brzy na ligové scéně objeví. V létě přišel na pražskou Julisku z druholigové Vlašimi, hned v prvním podzimním kole nejvyšší soutěže musel Martin Chudý do brány Dukly.

„Filip Rada se minulou neděli na tréninku zranil, takže jsem už pár dnů předem věděl, že budu chytat a mohl se připravit. Těšil jsem se a žádnou nervozitu z ligového debutu nepociťoval. Proč také? Fotbal přece hraju proto, abych si ho užíval a nikoli abych se jím stresoval," přiznával, že ho nikterak nezaskočilo, že ho trenér Kozel poslal mezi tyče.

To výpadek elektřiny a šero, v němž se zápas jeho Dukly s ostravským Baníkem hrál, ho překvapilo víc.

„Nikdy jsem nic podobného nezažil. A teď to přišlo při mé ligové premiéře," netajil Martin Chudý, že zážitků bylo najednou nějak moc.

„Od samého začátku nebyly podmínky ideální, protože reflektory na jednom ze stožárů svítily s menší intenzitou. A po přerušení ve druhém poločase se osvětlení ještě víc zhoršilo, neboť trávník ozařovala jen třetina světel. Zvláště pro brankáře trochu problém, neboť hůře vidí a tudíž i reaguje," svěřoval se debutant mezi tyčemi Dukly s pocity, které měl. „Navíc se hrálo s bílým míčem, což byl také problém. Mnohé střely se zdály pomalejší, než ve skutečnosti byly."

Čisté konto ale nakonec při premiéře na ligové scéně uhájil a svému mužstvu napomohl k zisku bodu. Hlavně proto, že osm minut před koncem zlikvidoval hodně slibnou příležitost, do níž se prodral ostravský Kukec.

„Kdyby pálil po zemi, asi bych měl větší problém. Ale viděl jsem jeho střelu včas, a protože jsem stál na špičkách, stačil jsem zareagovat," popisoval Chudý moment, kdy ránu chorvatské legionáře Kukece vyrážel na roh a ke spokojenosti své i spoluhráčů dopomohl k tomu, že zápas skončil bezgólovou remízou.

„Samozřejmě bych byl raději, kdybychom vyhráli, ale i tak jsem s debutem a první vychytanou nulou v ligové kariéře spokojen," pochvaloval si brankář Dukly premiéru plnou zážitků.

Reklama

Související témata: