Hlavní obsah

Příbram - Plzeň 2:2Plzeň ztratila hned na úvod ligy! Vicemistr jen remizoval v Příbrami

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Bakoš 0 : 1
43. Zápotočný 1 : 1
45. Horváth (penalta) 1 : 2
63. Řezníček 2 : 2
Záznam online reportáže

Robert NeumannSport.cz

Sparta se raduje, její největší konkurent ztratil hned v úvodním kole. Plzeň sice v Příbrami dvakrát vedla, jenže domácí pokaždé odpověděli. Včetně přípravy už Viktoria nevyhrála pátý zápas v řadě, před čtvrtečním vstupem do předkol Evropské ligy na půdě rumunské Ploješti si náladu ani trochu nevylepšila.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Tomáš Zápotočný z Příbrami se raduje z vyrovnávacího gólu na 1:1 v ligovém utkání proti Plzni.

Článek
Fotogalerie

Přitom Plzeň začala nejlíp, jak mohla. Už v 7. minutě se prosadil Marek Bakoš, jenž s přehledem z voleje proměnil báječný pas Pavla Horvátha za obranu. Slovenský střelec, který zmeškal většinu uplynulé sezóny kvůli zranění, se trefil téměř přesně na den po deseti měsících.

Brzy mohl přidat druhou branku Ondřej Vaněk. Ztlumil sice parádně v rychlosti ostrý míč od Milana Petržely, ovšem koncovka mu nevyšla, ze čtyř metrů pálil vedle. Poté se o vzruch postaral pomezní rozhodčí, neboť aut ve prospěch Plzně odmával s desetivteřinovým zpožděním, praporek zvedl, až když Jakub Řezníček po šedesátimetrovém úniku vystřelil na Matúše Kozáčika.

Řezníček zařídil bod

Středočeši se z ničeho nic dočkali vyrovnání dvě minuty před pauzou, kdy Řezníček sklepl hlavou Tomáši Zápotočnému, který z jedné z prostoru penalty uklidil balon k tyči. Viktoria si však ještě do přestávky vzala vedení zpátky. Ránu Bakoše v nastaveném čase vyrazil Marek Boháč před sebe, dobíhající Milan Petržela byl u míče dřív než domácí brankář, který mu padl pod nohy - penalta. Pavel Horváth ji bezpečně proměnil - 1:2.

Jenže namísto toho, aby hosté pokračovali dál v aktivitě a snažili se odskočit Příbrami o dva góly, pasivitou jí naopak umožnili dostat se do hry. Západočeši si koledovali o gól, který také záhy přišel. V 63. minutě prolétl centr Tomáše Pilíka na zadní tyč, odkud jej umístil mezi tyče Řezníček.

Domácím to nestačilo, proti vysokému favoritovi se hnali za vítězstvím, byli nebezpečnější.... Zaskočení Viktoriáni se nadechli až s úderem závěrečné čtvrthodiny, kdy nejprve Boháč zneškodnil šanci Petrželovi, následně Horváth střílel těsně nad. V závěru měl na hlavě vítězný gól Radim Řezník, jenže zblízka trefil brankáře. A nečekané klopýtnutí vicemistra bylo na světě.

1. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - Viktoria Plzeň 2:2 (1:2)
Branky: 43. Zápotočný, 63. Řezníček - 7. Bakoš, 45.+1 Horváth z pen. Rozhodčí: Hrubeš - Jiřík, Hock. ŽK: Boháč, Řezníček, Pilík (všichni Příbram). Diváci: 6282.
Příbram: Boháč - Sus, Hájovský, Zápotočný, Neves - Mareš (86. Švancara), Tarczal, Hnaníček, Pilík - Řezníček (69. Kraut), Slepička (65. Danoski). Trenér: Čuhel.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, R. Hubník, Procházka, Limberský - Hrošovský (56. Hořava), Horváth - Petržela, Vaněk, Pilař (82. Kovařík) - Bakoš (74. Tecl). Trenér: Uhrin.

Reklama

Související témata: