Hlavní obsah

Snad rozjedu gólovou smršť, smál se jablonecký Pospíšil po vítězném debutu

Josef PešoutSport.czPrávo

Jak má vypadat úspěšná premiéra v novém dresu? Názorně to předvedl jablonecký fotbalový záložník Martin Pospíšil. Při svém debutu v severočeském klubu odehrál proti Zbrojovce Brno celých devadesát minut a pracovitý výkon završil gólem, kterým pojistil vítězství domácích na konečných 2:0. „Lepší start jsem si přát nemohl,“ dával najevo spokojenost Pospíšil po vydařeném duelu.

Foto: Josef Pešout, Právo

Jablonecký záložník Martin Pospíšil.

Článek

Co vás nejvíce těší po tříbodovém vstupu do ligy?

Nejdůležitější je týmový úspěch. Zvládli jsme zápas, v němž se od nás očekávala výhra, takže z tohoto pohledu jsme udělali maximum. A taky mám radost ze vstřeleného gólu. Moc branek nedávám a doufám, že v Jablonci rozjedu gólovou smršť (úsměv).

Skóroval jste až v závěru, takže jste musel mít hodně sil.

Takhle bych to nebral. Možná, že nám odcházela energie, ale vydrželi jsme bojovat do poslední chvíle. A vyhecoval jsem se ke sprintu a dopadlo to, že jsme vyhráli o dva góly.

Přitom vám ještě chyběl Hübschman a Jun nastoupil až ve druhé půli. Bylo těžké je týmově nahradit v základní sestavě?

Bez obou kluků jsme v podstatě odehráli i generálku, protože v ní brzy odstoupili pro drobná zranění. Myslím, že Luboš Loučka a Daniel Rossi je proti Brnu výborně zastoupili, je to plnohodnotná náhrada.

Vedoucí gól vstřelil Tomáš Čížek. Jak jste ho viděl?

To byla fotbalová lahůdka a nádhera. I na tréninku to takhle trefuje. Pro mě to nebylo překvapení.

Kdy jste měl naposledy radost z fotbalu?

Už je to dlouho. Snad v prvním jarním kole ještě v Olomouci, kdy jsme vysoko porazili Slavii. Od té doby jsme sbírali většinou jen prohry a byl z toho boj záchranu, který jsme nezvládli. Ale od léta se naplno soustředím na Jablonec s cílem hrát o nejvyšší příčky. A snad přijdou další pozitivní pocity z fotbalu. Věřím, že tomu tak bude až do konce sezóny.

Příště vás čeká vystoupení v Plzni, kde jste působil ve druhé polovině loňského podzimu. Jak se chystáte na souboj s vicemistrem?

Viktorka od té doby prošla změnami. Je tam jiný trenér, než pan Vrba, který mě vedl do vánoc. Takže Plzeň je trošku jiná, protože má i nové hráče. Zůstali mi tam ale kamarádi a na zápas se těším. Doufám, že ho zvládneme bodově.

Už jste si zvykl na roli, jakou byste měl plnit v Jablonci?

Přišel jsem, abych zlepšil mezihru a taky ji tvořil. Ale beru mužstvo jako celek a uvědomuji si tlaky, jaké jsou na nás vytvářeny. Hodně se o tom píše. Vedení do týmu asi vložilo spoustu peněz a každý od nás za to čeká výsledky a úspěchy. Ale na hřišti při zápase to nevnímáme.

Reklama