Hlavní obsah

Byla to všehochuť, shrnul Jun svou obnovenou premiéru v lize

Jablonec

Měl být jedním z největších taháků pro jablonecké diváky při ligové premiéře s Brnem. Nakonec ofenzivně laděný fotbalista Tomáš Jun naskočil do zápasu proti Zbrojovce až v roli střídajícího hráče. Trávník ovšem opouštěl s pozitivními pocity, protože favorizovaný domácí tým vyhrál 2:0. „Věřím, že se budeme dál herně zlepšovat,“ mínil Jun po zápase.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Jun (vpravo) v utkání 1. kola Synot ligy.

Článek

Proč jste nevyběhl v základní sestavě?

V posledním utkání před ligou jsem si natáhl sval. Začal jsem trénovat už v půlce týdne. Hlavně, že se vyhrálo a pro mě osobně je příznivé, že jsem v zápase vydržel do konce. Snad příště budu v lepší pohodě.

Jak se vám jevila jablonecká hra?

Říkali jsme už několikrát před sezónou, že k sehrání potřebujeme nějaký čas. Všechny herní prvky nebyly ideální, ale pracujeme v tréninku, abychom šli nahoru.

Můžete shrnout dojmy ze svého návratu do české ligy?

Byla to všehochuť. Zkusil jsem se rozcvičovat, když to vypadalo, že Tomáš Čížek bude muset střídat. Pak jsem se vrátil na lavičku a šel jsem do hry později. Do toho jsem vnímal atmosféru i lidi, kteří fandili. A taky horké počasí.

Co vám naznačil ligový úvod?

Soutěž je teprve v počátku a bude nesmírně dlouhá. Pokusíme se urvat nějaké body i v Plzni. Zápasy budou vyžadovat hlavně vůli a bojovnost. Musíme makat jeden za druhého, když se něco nepovede. Naše ambice se hodně propírají v médiích, ale snažíme se od toho oprostit.

Reklama

Související témata: