Hlavní obsah

Čížek nadchl krásným gólem. Máme dobré mužstvo, nechal se slyšet jablonecký záložník

Jablonec nad Nisou

Během podzimní sezóny oslaví už 36. narozeniny, ale elánu a fotbalového kumštu má záložník Tomáš Čížek na rozdávání. Nejen, že si uchoval místo na soupisce FK Jablonec po letním zemětřesení v kádru, ale do nové sezóny vykročil ve velkém stylu. Byť fanoušci vyhlíželi hlavně premiéru jabloneckých posil při zápase s Brnem, všechny zastínil právě Tomáš Čížek krásným gólem. „Máme dobré mužstvo,“ nebál se vyhlásit zkušený středopolař.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost Tomáše Čížka, autora prvního jabloneckého gólu v novém ligovém ročníku.

Článek

„Výhra je velkou úlevou. A pro nás i vzpruhou, abychom pokračovali v rozjeté soutěži dál. V prvním zápase nechce nikdo udělat zbytečnou chybu. Dalo se čekat, že rozhodne standardní situace, nebo střela. A ta nám vyšla," říkal po boji ke své trefě Čížek spokojeně. „Rány z dálky trénuji často, tentokrát mi to sedlo i v zápase," usmál se.

Hra Jablonce měla podle něj slušné parametry. „Všichni od nás čekají, že budeme v tabulce co nejvýš. Snažíme se hrát co nejlépe a uvidíme, na co to postačí. Máme výborný mančaft i kolektiv. Cítím z něj odhodlání bojovat. Pokaždé se mohou momenty na hřišti vyřešit různými způsoby, proto mě trochu mrzí i moje druhá neproměněná šance," realisticky konstatoval záložník, který byl jedním ze sedmi hráčů z jabloneckého jarního kádru v základní sestavě.

„Ale hlásí se noví kluci a zatím makáme společně. Myslím, že máme silnou i lavičku náhradníků. Adeptů na základní sestavu je více a pro ty, kteří se do ní dostanou, bude těžké se v ní udržet. Tlačí se totiž na ně další hráči z kádru a každý z nás děláme maximum, abychom byli na hřišti. Ideální je, pokud ten, kdo vystřídá a naskočí do hry, je lepší, než jeho předchůdce," zafilozofoval si Čížek na aktuální jablonecké téma.

Stěžejní prověrka může Jablonec potkat už v příštím ligovém kole v Plzni! „Je to mužstvo jako každé jiné. Dá se s nimi hrát. Potvrdili jsme si to v minulých sezónách," vybavil si jablonecký fotbalista například vítězství Baumitu nad Plzní v českém Superpoháru loni v létě. „Respekt k Viktorce nám nechybí, ale jak jsem naznačil, budeme si věřit i na její půdě. Čekáme velkou plzeňskou snahu, zároveň chci věřit, že se do příští neděle dobře připravíme," zakončil Čížek svoje úvahy.

Reklama

Související témata: