Hlavní obsah

Budějovice - Liberec 1:1České Budějovice se do první ligy vrátily remízou s Libercem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Pavelka 0 : 1
43. Koreš 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Českých Budějovic se po roční pauze vrátili do první ligy domácí remízou 1:1 s Libercem. Slovan v duelu prvního kola vedl od 21. minuty po gólu Davida Pavelky, jihočeský nováček ale ještě do pauzy srovnal po trefě čerstvé posily Štěpána Koreše. Dynamo bodovalo s Libercem poprvé po čtyřech zápasech.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Utkání 1. kola první fotbalové ligy: SK Dynamo České Budějovice - FC Slovan Liberec. Na snímku liberecký obránce Miloš Karišik (uprostřed).

Článek
Fotogalerie

V českobudějovické základní sestavě se překvapivě objevil Koreš, kterého Dynamo získalo na hostování ze Slavie teprve ve čtvrtek. Liberecký kouč Samuel Slovák udělal hned tři změny oproti čtvrteční odvetě 2. předkola Evropské ligy s Košicemi, když od začátku nasadil Mudru, Luckassena a Hadaščoka.

Dynamo vstoupilo do prvního utkání po návratu do ligy s velikým elánem a už po čtyřech minutách mohlo vést. Koreš centrem z levé strany našel nabíhající Horu, který z bezprostřední blízkosti hlavičkoval jen do gólmana Hrošša. Domácí záložník pak vrátil odražený balon k Benátovi a jeho střelu směřující do prázdné branky odvrátil na čáře Sackey.

Po čtvrthodině hry zahrozil také Liberce, Luckassen ale po brejku těsně minul Křížkovu tyč. V 21. minutě už hosté udeřili. Pavelka se oklepal z bolestivého souboje, kličkou se zbavil bránící Klesy a ranou pod břevno otevřel skóre. Liberecký záložník navázal na střeleckou formu z minulé sezóny, skóroval v pátém ligovém utkání za sebou.

Koreš se hned uvedl gólem

Po půlhodině hry mohli hosté zvýšit, Šuralův křížný pokus ale vykopl Křížek. Jinak ovšem domácími inkasovaný gól příliš nezatřásl, pokračovali v aktivní hře a nerozhodilo je ani nucené střídání zraněného kapitána Herzána. Ještě do pauzy Jihočeši srovnali. Sackey ve 43. minutě nakopl míč vysoko na sebe, Hroššo jej nedůrazně vyrazil před sebe a Koreš neměl příliš práce s tím, aby dal premiérový gól v jihočeském dresu.

Kvalitní fotbal s šancemi na obou stranách pokračoval i po pauze. Slovan na rozdíl od Jihočechů už odehrál dva soutěžní duely, na hřišti to ale nebylo vidět. Dynamo hrálo s účastníkem pohárů naprosto vyrovnanou partii a chvílemi bylo dokonce aktivnější.

V 53. minutě se domácí marně dožadovali penalty po souboji Karišika s Lengyelem, za dalších devět minut spálil další tutovou šanci Horu, když sám před Hroššem mířil nad. Slovan hrozil rychlými brejky, po jednom z nich pálil v těžké pozici na malém vápně mimo Luckassen.

Horovi nebylo přáno, v 72. minutě těsně minul horní roh branky. V závěru se oba týmy snažily strhnout výhru na svou stranu, blíž k tomu měli domácí, ale Hroššo vychytal samostatný únik střídajícího Škody. Slovan se tak na čtvrteční duel s Astrou Giurgiu v Evropské ligy naladil remízou.

1. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - Slovan Liberec 1:1 (1:1)
Branky: 43. Koreš - 21. Pavelka. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Dobrovolný. ŽK: Hora (Č. Budějovice). Diváci: 3234.
Č. Budějovice: Křížek - Klesa, Lengyel, Podstavek, Hanzlík - Brunclík - Hora, Benát, Herzán (36. Machovec), Koreš (82. Hála) - Kalod (56. Mich. Škoda). Trenér: Urban.
Liberec: Hroššo - Mudra, Rajnoch, Karišik, Fleišman - Sackey (62. Obročník) - Delarge, Pavelka, Šural - Hadaščok (62. Frýdek), Luckassen (78. Hamulák). Trenér: Slovák.

Reklama

Související témata: