Hlavní obsah

Salami v Teplicích končí. Příchodem Kapolonga nezbylo na Nigerijce místo v kádru

Teplice

Přesně rok figuroval na soupisce prvoligových Teplic nigerijský fotbalový útočník Eugéne Salami. Když jej loni v rámci letního soustředění v Modré u Děčína vedení klubu oficiálně představovalo, zaznívaly optimistické vize o jeho kvalitách a ofenzivním přínosu pro tým. Jenže očekávání se nenaplnila...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Eugéne Salami (vlevo) bojuje o míč s příbramským stoperem Tomášem Zápotočným.

Článek

Salami sice nastupoval do zápasů skoro pravidelně, ale střelecky nezářil. Zaznamenal jen tři góly a další už nepřidá. V Teplicích doplatil na přetlak hráčů ze zemí mimo Evropskou unii.

V těchto dnech totiž severočeský celek přivedl novou tvář, kterou je útočník Ulrich Kapolongo z Konga. A trenér Zdeněk Ščasný s ním počítá do užšího kádru, kam se tedy už nevešel Salami. Z cizinců působí v Teplicích ještě Admir Ljevakovič a Aidin Mahmutovič z Bosny a Hercegoviny, Francis Litsingi z Konga, Nivaldo z Kapverdských ostrovů a Chukwuma Chukwudi z Nigérie. Z této šestice může do prvoligového zápasu zasáhnout pět fotbalistů, přičemž „za hranou" nejspíš zůstane mladý Chukwuma.

Salami už ani neodcestoval s teplickým týmem k utkání do Hradce Králové. Místo toho vypomáhal teplické farmě z Chomutova v pohárovém duelu v Krupce. „Je to hodný kluk, ale celkově se neprosadil, jak jsme očekávali. Přece jen by cizinec měl být lepší než náš hráč na jeho postu. Takže jím uvolněné místo zaujme Kapolongo. A Salami se poohlíží po odchodu do ciziny," řekl médiím ředitel teplického klubu František Hrdlička. „Jednáme s jeho agentem, který má snad nějaké kontakty do Řecka," naznačil šéf, jakým směrem by se mohla ubírat Salamiho další fotbalová cesta.

V severočeském klubu bude naopak nadále pokračovat někdejší reprezentační forvard Martin Fenin.

Reklama

Související témata: