Hlavní obsah

Rozhodčí poškodil Slovácko. Proti Slavii mělo kopat dvě penalty, tvrdí Damková

Nový ročník fotbalové Synot ligy sotva začal, první skandál už je ale na světě. Podle předsedkyně komise rozhodčích FAČR Dagmar Damkové upřel sudí Libor Kovařík fotbalistům Slovácka v duelu 1. kola se Slavií Praha hned dva pokutové kopy. Poškodil však prý i hosty, když v závěru nevyloučil obránce Slovácka Martina Kuncla za faul na unikajícího útočníka sešívaných Bekima Balaje.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jaroslav Diviš ze Slovácka se zvedá po souboji se slávistou Martinem Juharem.

Článek

Slovácko podle Damkové mělo kopat penaltu v 9. minutě za stavu 0:0 po faulu Juhara na Diviše a v 55. minutě za stavu 1:0 po faulu Baéze na Valentu. Obě situace však sudí Kovařík jako penaltové neposoudil a Slavia následně otočila výsledek na 1:2.

"Co se týká první situace, tak se bránící hráč Juhar dopustil nedovoleného zákroku držení vůči domácímu Divišovi, kterého pak stáhl za rameno. Byl to faul," uvedla Damková v prohlášení. "To platí i pro druhou situaci, v níž hostující Baéz evidentně držel Valentu, což bylo zřejmé i při pohledu na natažený dres domácího záložníka," dodala.

Penaltu měly kopat i Budějovice

Chyby ji zaskočily zejména proto, že Kovařík je zkušený sudí. "Libor Kovařík za sebou nemá dobré utkání a vstup do nové ligové soutěže. Pevně věřím, že v těch dalších potvrdí dlouhodobě stabilní výkonnost z minulých let, příslušnost k české rozhodcovské elitě i své postavení zkušeného mezinárodního arbitra," doplnila.

Chybu našla i v utkání Českých Budějovic s Libercem (1:1), ve kterém měli Jihočeši kopat penaltu po faulu libereckého Miloše Karišika na Romana Lengyela.

"I Karišik se dopustil nedovoleného zákroku držení vůči Lengyelovi," upozornila Damková.

Reklama