Hlavní obsah

Plzeň zasáhl problém United. Viděl jsem rozklížený tým, říká fotbalový trenér Palička

Plzeň

Během pár měsíců po odchodu fotbalového trenéra Pavla Vrby se jako mávnutím proutku stala z vynikající Plzně průměrná. Fanoušci vidí viníka v novém kouči Dušanu Uhrinovi, kterému hrozí vyhazov. A ptají se: je možné, aby změna na lavičce zapříčinila až takový ústup ze slávy?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský trenér Dušan Uhrin během Superpoháru se Spartou.

Článek

„Určitě to možné je. Dám známý příklad: Manchester United," vidí trenér Vlastimil Palička jistou podobnost současné situace ve Viktorii k té ve slavném anglickém klubu v uplynulé sezóně. Po odchodu Alexe Fergusona, který po sobě zanechal dokonale vyladěný tým, se výkonnost mužstva propadla, přičemž nový kouč David Moyes měl k dispozici prakticky totožný kádr.

„Léta nastavenou komunikaci mezi subjekty v klubu příchod nového trenéra narušil, což se odrazilo na hřišti. Stejný problém vidím teď v Plzni," tvrdí Palička. Je o tom přesvědčený, byť je na Hané od týmu Viktorie vzdálený stovky kilometrů. Jako důkaz mu postačilo sledování Superpoháru se Spartou.

„Viděl jsem rozklížený tým. Nabyl jsem u televize pocit, že v Plzni něco není v pořádku. Mám na mysli morálku hráčů a vliv trenéra Uhrina na ně. Cítím nesoulad mezi hráči, zejména těmi zkušenějšími, kterých je v Plzni hodně, a koučem. Sem tam něco prosákne do médií a asi na tom bude něco pravdy. V utkání se Spartou jsem to z projevů hráčů tak cítil," píše Palička v komentáři na svých webových stránkách.

Nejen fotbalová pravda říká: Chce-li být klub úspěšný, musejí najít společnou notu všechny jeho subjekty. „Teprve pak přijde na řadu, jestli hráč trefí branku nebo dobře nacentruje. O tom to všechno je," uzavírá kouč.

Měl by trenér Dušan Uhrin ml. dál vést fotbalisty Plzně?
Ano
25,4 %
Ne
74,6 %
Celkem hlasovalo 30344 čtenářů.

Reklama

Související témata: