Hlavní obsah

Českým Budějovicím budou chybět zranění Kalod a Herzán

Fotbalisté Českých Budějovic přišli po nedělním zápase úvodního kola první ligy s Libercem na nějaký čas o dvě zraněné opory. Útočník Richard Kalod má přetržené vazy v kotníku a čeká ho operace, kapitán Ondřej Herzán bude kvůli natrženému stehennímu svalu chybět tři až šest týdnů.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Trenér Dynama České Budějovice Luboš Urban v utkání s Libercem.

Článek

"Oba jsou klíčoví hráči naší sestavy, budou nám hodně chybět. Když k nám Ríša Kalod přicházel, lidé si klepali na čelo, proč ho sem bereme. A teď všichni víme, že je pro nás nepostradatelný. Je to velký bojovník," řekl pro internetové stránky klubu sportovní manažer Martin Vozábal.

Kalod prožil v neděli hodně smolný zápas. Nejprve mu v úvodu první půle lékaři téměř deset minut šili tržnou ránu na rtu, poté se do utkání vrátil, ale brzy po pauze stejně musel po skluzu na stojnou nohu od protihráče střídat. Herzán nuceně opustil trávník už v prvním poločase.

Ligový nováček narychlo shání za zraněné opory náhradu. "Je to hodně o telefonování, o našich kontaktech a také o tom, kdo nám chce nebo nechce vyjít vstříc. Neříkám, že zvládneme kompletně nahradit Kaloda a Herzána už na sobotní zápas v Teplicích, ale minimálně jeden hotový hráč už musí jet s námi," dodal Vozábal.

Reklama

Související témata: