Hlavní obsah

Fotbalisté Olomouce trénují, kádr asi opustí Kovář, nebo Hudec

PRAHA

Sedmadvacet olomouckých fotbalistů v pondělí zahájilo letní přípravu na nadcházející ligový ročník, ale kádr kouče Petra Uličného čeká brzy první čistka. Do týmu dvaadvaceti vyvolených pro podzimní část sezony patrně nepronikne Martin Hudec, nebo Michal Kovář. Jeden z nich doplatí na přebytek stoperů v sestavě hanáckého celku.

Foto: ČTK/Vladislav Galgonek

Martin Vyskočil ze Sigmy Olomouc (vpravo) míjí faulujícího teplického hráče Karla Radu (uprostřed) a Michala Doležala (vlevo).

Článek

"Obránců máme dost a budeme to nejspíše řešit tím, že Hudec, nebo Kovář opustí kádr," prohlásil sportovní ředitel Jiří Kubíček. Upozornil však, že Olomouc znovu udrží univerzála Kučeru, o kterého vykazuje dlouhodobý zájem rakouský Pasching. "Vytvořili jsme mu podmínky, se kterými bude spokojen," podotkl Kubíček.

Úvodní trénink v novém působišti podstoupil gólman Tomáš Lovásik, dvoumilionová posila z Jablonce. Čeká se na přílet brazilského ofenzivního fotbalisty Melinha. Hráč druholigového Barbarense, který na podzim působil v Opavě, má v pátek dorazit do Prahy a koncem týdne se připojit ke spoluhráčům. Ze slovenského Stropkova se přišel bít o místo v širším kádru mladý záložník Jozef Tirer a z hostování v Mladé Boleslavi je zpátky vytáhlý útočník David Rojka.

Tím však letní výčet změn nebude uzavřen. Olomouc 'pobolívá' levá strana sestavy. "Tam stále pracujeme na nějakých variantách, vedení se snaží tento post posílit," řekl trenér Petr Uličný. Ožehavé místo může zaplnit třeba drnovický Vladimír Čáp nebo žižkovský Jakub Hottek. Po drnovické stezce by na Hanou mohl přijít i slovenský středopolař Ladislav Onofrej.

Sigma letos znovu prožije atypické léto. Tréninkový cyklus nabourala účast v Intertoto Cupu, který však klub nestaví na vedlejší kolej. "Samozřejmě je pro nás přednější kvalitní příprava na ligu, ale cílem je i přejít přes Štětín a pak vyzvat Dortmund," přiznal Uličný.

Do druhého kola letní evropské pohárové soutěže vstoupí Hanáci už v sobotu v 19 hodin právě utkáním proti loňskému nováčkovi polské ligy, který větší část jarní sezony vedl bývalý olomoucký trenér Bohumil Páník. U něj také Olomoučtí sháněli informace o soupeři.

Páník musel na konci jara odejít a s jeho odchodem oslabila pozice dalšího českého legionáře Tomáše Kuchaře, s nímž Štětín neprodloužil kontrakt. V kádru však stále zůstávají útočník Radek Divecký a mladý ostravský obránce Petr Kaspřák.

Vítěz dvojutkání se v třetím kole utká s Borussií Dortmund.

Reklama

Související témata: