Hlavní obsah

Sešívaní na oslavu další výhry představili novou posilu, Senegalce Diopa

Praha

Fotbalová Slavia posiluje ofenzivu. Její dres bude oblékat senegalský útočník či ofenzivní záložník Dame Diop. Jedenadvacetiletý hráč uzavřel s klubem z Edenu smlouvu na dva roky s dvouletou opcí. Slavia potrvdila tuto informaci hned poté, co porazila Baník 3:1 a v neúplné ligové tabulce se ujala vedení.

Foto: Sport.cz

Nová posila pražské Slavie Dame Diop.

Článek

Dame Diop přichází do Edenu jako volný hráč. Senegalský útočník se narodil 15. února 1993 ve městě Luga a jako mládežník působil ve fotbalové škole M'Bour. V březnu 2012 se poprvé podíval do Evropy, když si jej vybral ruský FK Chimki. V podmoskevském klubu ale Diop nenastoupil ani k jednomu soutěžnímu utkání a v srpnu 2012 odešel na hostování do arménského FK Shirak.

Po skončení hostování pak v únoru 2013 do arménského týmu, se kterým získal tamní titul, přestoupil natrvalo. V uplynulé sezóně odehrál v domácí soutěži 25 utkání a vstřelil 8 branek, 183 cm vysoký hráč nastupoval i v evropských pohárech. V loňském roce ve čtyřech utkáních kvalifikace Ligy mistrů, letos ve dvou zápasech kvalifikace Evropské ligy proti Šachťoru Karaganda. Diop má na svém kontě už tři starty za seniorskou reprezentaci Senegalu, čtyři zápasy odehrál v dresu národního týmu do 23 let.

"Je to podhrotový hráč. Dostali jsme na něj tip, když působil v Arménii. Bylo by lepší, kdyby přišel dřív, ale jeho tým hrál evropské poháry, proto jsme zvolili tuto cestu. Útočníci zatím hrají dobře, takže o to bude mít Diop snazší adaptaci," představil posilu trenér Miroslav Beránek.

Reklama

Související témata: