Hlavní obsah

Latka přistřihl Baníku křídla, ze startu Slavie je nadšený

O takovém návratu mohl jen snít. Posledním gólem pojistil výhru 3:1 nad Baníkem, a tak fotbalisté Slavie po premiérovém vítězství na Slovácku zažívají nejlepší start do sezóny od roku 2007. Navíc poprvé od mistrovského ročníku 2008/09 vedou neúplnou tabulku. „Poté, co Baník snížil na 2:1, jim narostla křídla. Můj gól byl hodně důležitý, protože jsme jím jejich tlak otupili a oni se už nevzpamatovali,“ liboval si kapitán Martin Latka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán pražské Slavie Martin Latka (druhý zleva) oslavuje se spoluhráči gól v síti Baníku Ostrava v utkání 2. kola Synot ligy.

Článek
Fotogalerie

Sešívaným v minulé mizerné sezóně chyběl lídr. Proto se v létě tak upnuli k návratu Martina Latky z Německa. A 29letý obránce potvrzuje, že přestavbu mužstva začala Slavia od správného konce.

„Martin tady nedal svůj první gól hlavou - a věřím, že ani ne poslední. Je naší prodlouženou rukou společně s dalšími staršími hráči. I on má podíl na změně klimatu," pochvaluje si trenér Miroslav Beránek.

Slavia porazila Baník po pěti letech a ukončila jeho sérii sedmi ligových duelů bez prohry. „Už si ani nepamatuji, kdy naposledy jsem Baník porazil. Než jsem šel ven, tak jsme s ním doma prohráli," vybavuje si Latka.

Bude se jim lépe pracovat

Ligový start vyšel červenobílým náramně. V minulé sezóně třeba byli nejméně produktivním týmem v soutěži, teď nasázeli za dva zápasy pět gólů. „Naši útočníci potvrzují formu, kterou měli už v přípravě. Proti Baníku navíc celý tým zahrál mnohem líp než na Slovácku. Produktivita je opravdu dobrá, takhle dobrý start jsem opravdu nečekal. A proti minulému zápasu jsme si výhru opravdu zasloužili," poukazuje kapitán Slavie.

Minimálně na den tak patří jeho mužstvu první příčka v tabulce. „Máme teprve druhé kolo, takže bych z toho nedělal žádnou vědu. Spíš než z prvního místa mám radost z toho, že jsme do ligy dobře vstoupili. Je důležité, že jsme potvrdili šťastné vítězství na Slovácku a teď se nám bude lépe dýchat. Tlak na nás nebude tak enormní, bude se nám lépe pracovat," kvituje Latka.

Sparta nebo Plzeň jsou jinde

Před startem soutěže avizoval, že nová Slavia se nejdřív potřebuje stabilizovat, až pak může hrát hezký fotbal. „Chceme tři body potvrdit v příštím kole v zápase s Libercem, což ale neznamená, že se nějak budou měnit naše ambice."

S nejlepšími ligovými mužstvy se zatím slávisté srovnávat nechtějí. „Sparta nebo Plzeň hrají s prominutím jiný fotbal než Slovácko a Baník. A pro nás je mnohem důležitější vyhrávat právě tyhle zápasy," uvědomuje si Latka.

Zvítězí Slavia i ve třetím ligovém kole proti Liberci?
Ano
52,4 %
Ne
47,6 %
Celkem hlasovalo 13273 čtenářů.

Reklama

Související témata: