Hlavní obsah

Byli jsme efektivnější než proti Slavii, liboval si po hladké výhře kouč Slovácka Habanec

Další zaváhání před svými fandy už na úvod Synot ligy nepřipustili. Fotbalisté Slovácka si po smolné porážce se Slavií spravili chuť hladkou výhrou nad dalším mužstvem z hlavního města. Tým Bohemians 1905 rozstříleli 4:1.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Slovácka Svatopluk Habanec mohl být po zápase s Bohemians 1905 spokojený.

Článek

„Jsem šťastný. Další zaváhání jsme si už doma nemohli dovolit. Na rozdíl od duelu se Slavií se nám tentokrát povedlo přidat v úmorném vedru gól na 2:0. Z devíti střel jsme osmkrát trefili branku. Naše efektivita byla tudíž mnohem vyšší než před týdnem," liboval si Svatopluk Habanec, kouč celku z Uherského Hradiště.

Útočník Libor Došek, autor dvou gólů Slovácka, připustil, že měl porážku se slávisty zpočátku v hlavě. „Vždyť jsme je přehráli, ale nebrali jsme ani bod. Proti Bohemce jsme byli stejně trpěliví a díky tomu, že se nám povedlo za stavu 1:0 přidat na začátku druhé půle další dva góly, jsme tentokrát opouštěli hřiště mnohem veselejší. Chtěli jsme mít po dvou kolech víc než tři body, avšak aspoň malou útěchou nám může být, že jsme v obou zápasech podali velmi solidní výkon," tvrdil Došek.

Jakub a Tomáš Radové se nehecovali

Fotbalisté z Ďolíčku nebodovali po domácí prohře se Spartou ani v Hradišti. „Vstup do sezóny nám bohužel nevyšel. Je to stejné jako loni. Tehdy jsme se z toho vyhrabali, snad se nám to povede znovu," doufal záložník Bohemians 1905 Jakub Rada. Podruhé v kariéře nastoupil proti bratrovi Tomášovi, jenž hraje za Slovácko. „Nemám taková utkání rád. Nehecovali jsme se před zápasem a nemám moc chuti s ním mluvit ani po něm. Štve mě, že jsme vlastními chybami domácím darovali prakticky všechny góly. Když zbytečně ztratíme balón, soupeři pak stačí odcentrovat na Doška, který si už poradí," říkal smutně.

Z druhého nezdaru byl zklamaný i trenér Pražanů Roman Pivarník. „Zlomovým okamžikem byl druhý gól v naší síti chvíli po změně stran. Nechtěli jsme utkání zabalit, bojovali jsme až do konce. Jenže zatímco my jsme se před soupeřovou brankou jen těžko prosazovali, domácí skórovali skoro ze všeho," smutnil Pivarník.

Reklama

Související témata: