Hlavní obsah

Sparta - Jihlava 3:0Sparta před odvetou v Malmö nezaváhala a vzala si od Slavie vedení v tabulce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
47. Přikryl 1 : 0
50. Přikryl 2 : 0
66. Dočkal 3 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Všech patnáct domácích zápasů v minulé mistrovské sezóně fotbalisté Sparty na Letné vyhráli. Na sérii navázali také v novém ročníku a ve 2. kole Synot ligy zdolali Jihlavu 3:0. Připravili tak rivalskou Slavii o vedení v neúplné tabulce. O úvodní dvě branky se po přestávce postaral Přikryl, třetí přidal Dočkal. Letenští se tak mohou v klidu připravovat na důležitou středeční pohárovou odvetu v Malmö.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Střelec dvou gólu Tomáš Přikryl (vlevo) a masér Tomáš Stránský oslavují třetí gól Bořka Dočkala proti Jihlavě.

Článek
Fotogalerie

Letenští nenasadili zraněné Holka a Krejčího, jinak nešetřili nikoho z hráčů, kteří by ve středu měli v Malmö vybojovat postup do play off kvalifikace Ligy mistrů.

Sparta obě utkání s Jihlavou v minulé sezóně vyhrála 4:1, to domácí při mistrovské korunovaci v posledním kole na Letné. Ani tentokrát nehodlala s úvodním tlakem dlouho vyčkávat. Přikryl v 10. minutě vypálil z plného běhu těsně vedle, Dočkalův přímý kop ze slibné vzdálenosti o chvíli později zblokovala zeď.

V další pasáži už ovšem snažení sparťanů nebylo natolik intenzivní, aby mohli Jihlavu něčím zaskočit. Naopak Vysočina dokázala získat pár rohových kopů. Favorit se zase připomněl Dočkalovou pumelicí a dvěma Kadeřábkovými šancemi. První tutovku ovšem měli hosté, Bičík se musel vrhnout pod nohy zcela volnému Harbovi. Letenští se před přestávkou svou kombinací propracovali jen k pološancím.

Dvě Přikrylovy trefy rozhodly

Trýzeň prvního gólu však Sparta ukončila hned v nástupu do druhé půle. Matějovský vysunul mezi obránce Přikryla a ten přesnou střelou k tyči nedal Hanušovi šanci. Hned o tři minuty poté se namlsaný střelec radoval znovu. Dočkal uvolnil po křídle Kadeřábka a jeho nadýchaný centr Přikryl chytrou hlavičkou usměrnil obloučkem přes brankáře do sítě.

Jihlava v předminulé sezóně odvezla z Letné bod, ale tentokrát k němu měla daleko. Tím spíše, že Matějovský si připsal druhou asistenci a Dočkal podobně jako Přikryl přesnou střelou k tyči zvýšil už na 3:0. Také Vysočina rozvlnila síť, jenže Mešanovičův gól pro ofsajd neplatil.

Fotbalová Synot liga - 2. kolo:
Sparta Praha - Vysočina Jihlava 3:0 (0:0)
Branky: 47. a 50. Přikryl, 66. Dočkal. Rozhodčí: Nenadál - Jiřík, Urban. ŽK: Kučera (Jihl.). Diváci: 6860.
Sparta: Bičík - Kadeřábek, Kováč, Švejdík, Costa - Hušbauer (62. Vacek), Vácha, Matějovský - Dočkal, Přikryl (79. Breznaník) - Lafata (69. Bednář). Trenér Lavička.
Jihlava: Hanuš - Vidlička, Kryštůfek, J. Krejčí, Vaculík - T. Marek, Kučera - Kukol, Jungr (77. Mešanovič), Kosak (72. Marcin) - Harba. Trenér Rada.

Reklama

Související témata: