Hlavní obsah

Lekce u videa pomohla a Přikryl posílal přítelkyni srdce na tribunu

Praha
Aktualizováno

Nemá lehký život, do sestavy se dostává většinou jen tehdy, když je zraněný Ladislav Krejčí. Přesto se Tomáš Přikryl fotbalové Spartě vyplácí. Třeba na jaře, když jedinou trefou rozhodl přímý souboj o titul s Plzní. A teď proti Jihlavě, když dvěma rychlými góly po přestávce rozhodl. „Bylo nádherné, když celý stadión skandoval moje jméno. S Plzní to bylo podobné, ale tehdy jsem byl v takové euforii, že jsem to ani nevnímal,“ culil se hrdina zápasu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Střelec dvou gólu Tomáš Přikryl (vlevo) a masér Tomáš Stránský oslavují třetí gól Bořka Dočkala proti Jihlavě.

Článek
Fotogalerie

Proti Malmö byl v úterý u dvou gólů, jenže své šance nevyužil a balón museli do sítě došťouchat jeho spoluhráči. Teď se trefil hned dvakrát a mohl do hlediště posílat zamilovaná srdce. „Samozřejmě pro přítelkyni, která na tribuně seděla..."

Oddechl si, že na další góly nemusí čekat. „V poslední době jsem měl také dost smůly. Tentokrát jsem asi v zakončení zachoval víc klidu. Při prvním gólu jsem záměrně střílel k tyči, při druhém mi pomohlo, že Vlasta Vidlička uklouzl. A neměl jsem daleko k hattricku, hlavně v první půli jsem šance měl."

Góly dává, i když není zabiják

Spartě se vyplatilo, že se trenéři Přikrylovi v týdnu individuálně věnovali.

„Tomáš svými góly i výkonem má výrazný podíl na vítězství. Už v minulých zápasech byl aktivní a velmi platný svým pohybem. Vytýkali jsme mu jen proměňování šancí a probírali to s ním u videa. Pomohlo to," těší kouče Vítězslava Lavičku.

„Nemá v sobě takový zabijácký instinkt, jako třeba David Lafata, ale svým pohybem se Tomáš dokáže do šancí dostat. A každý gól mu přidá sebedůvěru, aby naložil se šancemi tak jako proti Jihlavě," věří Lavička v další Přikrylův vzestup.

Letenští teď už přepínají na středeční odvetu 3. předkola Ligy mistrů v Malmö, kde budou hájit výhru 4:2 z prvního utkání. „Soupeř nám dal u nás dva góly, takže stále cítí šanci. Hlavně nesmíme inkasovat, věřím, že nějaký gól vstřelíme," doufá Přikryl.

Reklama

Související témata: