Hlavní obsah

Odveta v Malmö bude jen o nás, má jasno sparťan Švejdík

Lehčí úkol splnili, těžší je ovšem před nimi. Fotbalisté Sparty v sobotu večer porazili ve 2. ligovém kole Jihlavu 3:0 a vyšvihli se do čela tabulky. Ve středu je čeká bitva ve švédském Malmö, kde budou v odvetě 3. předkola Ligy mistrů hájit dvoubrankový náskok z domácího utkání (4:2). Do letenské sestavy se vrátil stoper Ondřej Švejdík, který první zápas se švédským soupeřem vynechal.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Sparťan Ondřej Švejdík zastavuje jeden z útoků Basileje.

Článek
Fotogalerie

Byl normálně v nominaci, ale těsně před úterním zápasem s Malmö se mu spustila z nosu krev. A protože ani kluboví lékaři nebyli schopní krvácení zastavit, nemohl nastoupit.

„Byl jsem pak na vyšetření v několika nemocnicích a všichni se shodli, že šlo o menší problém, který souvisel s počasím. Teď už jsem zase v pořádku," hlásil Ondřej Švejdík po sobotním duelu s Jihlavou.

K rotaci sestavy nesáhli

Výhra nad Vysočinou se nerodila lehce, obhájce titulu se gólově prosadil až po přestávce. Jako by sparťani celý první poločas přece jen více mysleli na klíčovou pohárovou odvetu, jež je čeká.

„Zápasů teď máme hodně. Říkáme si v kabině, že nic nepodceníme, že budeme běhat. Do přestávky to ovšem nebylo ideální, trápili jsme se. Bylo to o prvním gólu - a ten jsme naštěstí hned po přestávce dali my. Pak jsme diktovali tempo hry," líčí Švejdík.

Sparta mezi dvěma zápasy s Malmö nenasadila jen zraněné Krejčího a Holka, jinak sestavou nerotovala a žádné hráče nešetřila.

„Je to otázka rozhodnutí trenérského štábu. S každým jsou v kontaktu, kdo se jak cítí. A určitě máme sílu na to, abychom kompletní program zvládli," ujišťuje zkušený stoper.

Reparát za Häcken se blíží

Od neděle už Letenští myslí jen na Malmö. Postup do play off Ligy mistrů by jim zajistil podzim v pohárové Evropě a také zisk minimálně 57 miliónů korun.

„Pořád nad námi visí memento z loňska, z Häckenu. Já myslím, že to tak asi mělo být. A teď je na nás, abychom dokázali, že jsme se během uplynulého roku změnili, že jsme silnější a výkonnostně lepší," přemítá Švejdík.

Pražané doma prohrávali 1:2, pak zápas otočili na 4:2. Dva inkasované góly jim ovšem mohou v odvetě způsobit velké komplikace.

„V Malmö nejspíš bude plný stadión, diváci je poženou. Soupeř nebude mít moc času, potřebuje co nejrychleji vstřelit první gól. Věřím, že když zvládneme začátek, sami jsme schopní také skórovat."

Švejdík tedy doufá, že pracně získaný dvoubrankový náskok už Sparta v odvetě neprohospodaří. „Odveta je jen o nás, góly dávat umíme."

Reklama

Související témata: