Hlavní obsah

Baník se nechce znovu plácat u dna, i proto dál čeká na Baroše

Ligu začali dvojitým výjezdem do Prahy, který jim moc radosti nepřinesl. Úvodní remíza na Dukle by ještě ušla, porážka 1:3 na Slavii však fotbalistům ostravského Baníku ukončila ligovou sedmizápasovou sérii bez prohry. „Když v příštím kole doma porazíme Teplice, nikdo nám nic neřekne. Když se nám to však nepodaří, zase se budeme jako loni plácat dole. A to nechceme,“ uvědomuje si mladý stoper Jan Baránek.

Foto: Aleš Krecl

Radost Milana Baroše... Stane se znovu už brzy králem Bazalů?

Článek
Fotogalerie

Baník před duelem v Edenu 279 ligových minut neinkasoval a budoval si pověst mužstva, jemuž nelze dát gól. Již ve 3. minutě o ni přišel.

„Dostat tři góly, to je moc, nemůžeme pak pomýšlet na bodový zisk. Bohužel se to tak sešlo, nemůžeme být spokojení a je třeba se vrátit k větší agresivitě, rvavosti, důslednosti a kompaktnosti. Pak můžeme být úspěšnější," nabádá hlavní trenér Tomáš Bernady.

Jako první odnesl porážku Svěrkoš

Ostravští hodně spoléhají na Václava Svěrkoše. Kapitán Baníku však byl již o přestávce střídán.

„Zdravotní problémy tam nebyly. Vašek je pro nás velmi důležitý hráč, v zápase se de facto svezl s tím, že celá útočná hra nebyla dobrá. Snažili jsme se to vyřešit nasazením Mensaha jako typologicky silnějšího hráče v osobních soubojích," vysvětlil Bernady. „Na Vaškův post se pak posunul Šichor a myslím si, že to přineslo zlepšení. Jsem však pevně přesvědčený, že v dalších utkáních Vašek bude hrát a prokáže, že do týmu jednoznačně patří a je jeho lídrem," dodával.

Přesto však Baník toužebně vyhlíží další návrat Milana Baroše.

„U Milana to je otázka zdravotního stavu, který stále ještě není stoprocentní. V momentě, kdy se to u něj vyřeší, budeme moudřejší. Na rozhodnutí je pořád čas, protože přestupní termín běží, pokud vím, do 22. září. V první řadě je ovšem třeba, aby se Milan dal zdravotně dohromady," konstatoval Bernady.

Baroš nikam nespěchá

Barošovi skončila smlouva v tureckém Antalyasporu a je volným hráčem. Ani půl roku po vážném zranění kolena však zatím nikomu nemůže slíbit, že bude v kariéře vůbec pokračovat.

„Baník je pochopitelně také jedna varianta. Opakuji však stále dokola - nejdřív se musím dát do pořádku. Nemůžu přece nikomu slibovat, že se zapojím do přípravy, když ještě nejsem stoprocentně fit," reagoval útočník před měsícem na kempu pro hráče bez angažmá.

Baroš má také třeba lukrativní nabídku z Indie, ale nehodlá své možnosti komentovat dřív, než bude úplně zdravý.

Reklama

Související témata: