Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Dukla 0:1Gólman Hruška se stává na kiksy hotovým přeborníkem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Beauguel 0 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Pohárový debakl s Lyonem na mladoboleslavské fotbalisty krutě dolehl. Na brankáře Hrušku zřejmě nejvíc ze všech, neboť hned v úvodu střetnutí 2. kola Synot ligy s Duklou vyvedl další neskutečnou minelu, kterou Pražané zásluhou francouzského legionáře Beauguela samozřejmě ztrestali. Jediný gól jim na výhru stačil, takže trenér Kozel vstoupil do druhé stovky zápasů odkoučovaných na lavičce Dukly importem tří bodů.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Útočník Jean-David Beauguel z Dukly střílí gól na hřišti Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Gólman Hruška je po přestupu do Mladé Boleslavi na velkovýrobu kiksů doslova přeborníkem. Ve čtvrtečním pohárovém duelu s Lyonem se ukrutně nedohodl se Smejkalem a společně darovali soupeři třetí gól, který střílel Yattara do prázdné brány.

V ligovém duelu s Duklou ho už po necelých čtyřech minutách vyděsila Bořilova malá domů pro změnu natolik, že mu balón sklouzl po noze a francouzský legionář ve službách Dukly Beauguel pohodlně skóroval. Samozřejmě zase do prázdné brány.

A to mohlo být domácím, jejichž sestava po pohárovém výprasku připomínala pobřeží po tsunami, v samém úvodu ligového zápas daleko hůř. Marek Hanousek se totiž prodral do velké šance, ale Beauguel se rozhodl Hruškovi předchozí výpomoc oplatit a střelu zblokoval.

V další šanci Beaugeul neuspěl

Domácí kouč Jarolím se od té chvíle už na lavičku neposadil, neboť se na hru svých svěřenců nemohl dívat. Nešlo jim vůbec nic, neběhali, nedokázali si přihrát, u většiny balónů byli druzí, takže bránu Dukly svým statickým fotbalem do přestávky neohrozili.

Po hodině hry měl Beaugeul obrovskou šanci zápas definitivně rozhodnout, neboť se po skvostné nahrávce Gedeona ocitl úplně sám před Hruškou. Pálil však vedle, takže trenér Jarolím se dvojitým střídáním a nasazením Wágnera a Magery pokusil zachránit ve ztraceném zápase alespoň remízu.

Jenže všechno se už změnilo v jednu velkou marnost. Zvláště, když si deset minut před koncem poradil brankář Chudý i s nepříjemnou střelou Ščuka.

"Věděl jsem, že s blížícím se koncem tlak domácích poroste a a že musím mužstvu pomoci nějakým důležitým zákrokem," přiznával gólman Dukly.

Nakonec mnoho nescházelo, aby domácí inkasovali podruhé, neboť Beauguel k tomu možnosti měl.

2. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Dukla Praha 0:1 (0:1)
Branky: 3. Beaugeul. Rozhodčí: Královec - J. Paták, Hájek. ŽK: Gedeon, Karavajev, Berger, Chudý (všichni Dukla). Diváci: 3267.
Ml. Boleslav: Hruška - Kysela, Smejkal, Navrátil, Bořil - Ščuk, Šisler - Skalák, Šultes (62. Magera), Vukadinovič (46. Lalkovič) - Ďuriš (62. Wágner). Trenér: K. Jarolím.
Dukla: Chudý - Karavajev, Štetina, Vorel, Matěj Hanousek - Čajič, Gedeon (81. Hlinka), Marek Hanousek - Berger, Beauguel (90. Jeřábek), Krmenčík (38. Jakub Mareš). Trenér: Kozel.

Reklama

  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice